Багатомільйонні борги кропивницьких тепловиків погодилися реструктуризувати

Сьогодні, 10 жовтня, депутати міськради Кропивницького погодили договори реструктуризації 83 млн грн заборгованості за спожитий природний газ між КП “Теплоенергетик” та НАК “Нафтогаз України”. Завдяки цим договорам міська влада зможе поступово виплатити борги теплогенеруючого комунального підприємства за 2012-2016 рр.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Як повідомив під час сесійного засідання начальник головного управління ЖКГ міськради Віктор Кухаренко, загалом КП “Теплоенергетик” винне НАК “Нафтогаз України” 236 млн грн. Ці борги створюють перешкоди для заключення договорів на постачання газу для нового опалювального сезону. А договори про реструктуризацію боргів дозволять вести далі переговори про подальшу співпрацю.

Реструктуризація боргів підприємства стала можливою завдяки прийнятому Закону України “Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії“.

Згідно з прийнятим сьогодні рішенням, міська рада виступає гарантом виконання зобов’язань КП перед НАК “Нафтогаз України” за цими договорами реструктуризації.

83 млн 143 тис. 763 грн боргу Теплоенергетика планують реструктуризувати до 2022 року. У 2017 році міська рада зобов’язалася передбачити у міському бюджеті 5,5 млн грн для погашення боргу, у 2018-2021 рр. – по 16,6 млн грн щороку, а в 2022 році – 11,085 млн грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар