Незаконні кіоски заважають ремонтувати тротуар у центрі Кропивницького

У Кропивницькому два торговельні кіоски заважають підрядникам виконати капітальний ремонт тротуару по вул. Преображенській. Тимчасова споруда “Єрмоліно” та кіоск-причіп “Формула смаку” знаходяться на тротуарі, де робітники мають демонтувати старе покриття і покласти плитку. Як виявилося, ці кіоски встановлені там незаконно. Один із них належить фірмі секретаря міськради Андрія Табалова, а у іншому реалізують російські напівфабрикати.

Про те, що ці дві торговельні ятки заважають ремонтувати тротуар стало відомо ще вчора, 3 жовтня.

Як розповіли Першій електронній газеті робітники, які якраз демонтували старе покриття навколо цих кіосків, власників споруд уже змусили їх прибрати на час ремонту:

“Вони вчора обурювалися, але ми їм сказали, що це треба прибирати. Ми повинні тут зняти старе покриття і покласти плитку”.

І, дійсно, під час розмови журналіста з робітниками підрядної організації кіоск “Формула смаку” вже готували до переміщення – двоє чоловіків від’єднували від мережі холодильник і готувалися чіпляти на причіп колеса. У сусідньому ж кіоску “Єрмоліно” жінки збирали всю продукцію з холодильників у картонні коробки.

У Головному управлінні житлово-комунального господарства запевнили, що з власниками кіосків вже все домовлено – вони приберуть свої кіоски.

Проте чиновниця Ірина Олександрівна, яка надала цю інформацію, чомусь відмовилася називати своє прізвище. Згідно із даними офіційного сайту міськради, єдиною Іриною Олександрівною в ГУ ЖКГ є заступниця начальника відділу будівництва та благоустрою Павлова Ірина Олександрівна.

Як вдалося з’ясувати в управлінні містобудування та архітектури, обидва кіоски встановлені там незаконно.

Начальник управління, головний архітектор міста Вадим Мездрін, дослідивши документацію, запевнив, що власники кіосків “Формула смаку” та “Єрмоліно” по вул. Преображенській біля площі Богдана Хмельницького не зверталися до міської ради для отримання дозволів на розміщення тимчасових споруд. Тобто ці дві споруди встановили там самовільно, без жодних погоджень та дозволів.

Зазначимо, що згідно із “Порядком розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності”, затвердженого наказом Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 244 від 21.10.2011, підставою для  розміщення тимчасової споруди є паспорт прив’язки, який має видати управління архітектури та містобудування.

Вадим Мездрін розповів, що питання про ці дві незаконні споруди вже виносили на комісію з демонтажу, але рішення ніякого не було прийнято, питання відправили на доопрацювання.

Зазначимо, що власником ТОВ “Торговий дім “Формула смаку” є секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов. Інформація про це міститься у його щорічній електронній декларації за 2016 р.

Крім того, Андрій Табалов значиться у засновниках ТОВ “Торговий дім “Формула смаку” і за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Співзасновниками “Формули смаку” також є батько секретаря міськради Олександр Табалов, ТОВ “Мілк Трейд Плюс” та ТОВ “Талікрос Холдінгз” з Кіпру.

У іншій незаконній торговій ятці реалізують російські напівфабрикати “Єрмоліно”. Вся продукція під торговою маркою “Єрмоліно” виробляється на трьох заводах, які входять до п’ятірки найбільших виробничих підприємств Калузької області РФ, йдеться на сайті торгової марки.

Нагадаємо, ремонт вул. Преображенської виконує місцева фірма ТОВ “ПФ”. Ця підрядна організація виграла тендер у системі ProZorro із пропозицією 4 млн 180 тис. 404 грн. ТОВ “ПФ” також ремонтує і вулицю Велику Пермську.

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Незаконні кіоски заважають ремонтувати тротуар у центрі Кропивницького

  1. Кіоски і магазинчики “Формули смаку” давно подробили, перереєстрували на ФОПів, своїх підлеглих. Так що даний кіоск, швидше за все,формально і не належить Табалову.

Коментарі заборонені.