Військкомат планує забрати в армію 480 юнаків Кіровоградщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Із Кіровоградської області планується призвати 480 осіб, з них 290 у Збройні Сили, 170 у Національну Гвардію і 40 у Державну спеціальну службу транспорту. Призов триватиме протягом жовтня-листопада.

Про це Першій електронній повідомили у Кіровоградському ОВК.

Відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2017 року №44/2017 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу у 2017 році» протягом жовтня-листопада 2017 року в Україні проводитиметься призов громадян України на строкову військову службу.

“Під час осіннього призову 2017 року будуть призиватися на строкову військову службу придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу”, – йдеться у повідомленні військкомату.

Юнакам зазначеного віку, які не проходили строкову військову службу, необхідно з’явитися до військових комісаріатів за місцем реєстрації або проживання.

“Разом із тим, повідомляємо, що відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.08.2014 «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», уведеного в дію Указом Президента України від 29.09.2015 №744 – військовослужбовці строкової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях не залучаються”, – додають у військкоматі.

Нагадаємо, навесні до лав Збройних Сил України та інших військових формувань з Кіровоградської області навесні призвали близько 700 юнаків. Призовників відправляли на службу групами – 5 квітня в обласному військкоматі у Кропивницькому 37 юнаків весняного призову урочисто провели в армію.

У травні цього року у Кропивницькому СБУ спільно з прокуратурою затримали спеціаліста фінансового відділу Кіровоградського обласного військкомату. Він нібито вимагав 10,5 тис. грн з призовника за непризов до лав Збройних сил України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар