В Олександрійському районі запрацює сільський нотаріат

© studiod.com

На Кіровоградщині з’явилися перші результати роботи по запуску системи сільського нотаріату. Ініціатива запроваджена Міністерством юстиції України з метою максимального забезпечення доступу мешканців сіл і невеликих містечок усіх регіонів України до нотаріальних послуг.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ГТУЮ у Кіровоградській області.

Безпосередньо в Кіровоградській області в Олександрійській міській державній нотаріальній конторі №1 успішно пройшла стажування Ірина Сафронова. Висновок про результати проходження стажування з питань оформлення спадкових прав їй вручив особисто начальник обласного управління юстиції Вадим Гуцул.

«Мешканцям невеликих селищ і сіл достатньо важко отримати  доступ до нотаріальних послуг. Цю проблему можна буде вирішити шляхом запровадження сільського нотаріату. Особи, які працюватимуть у цій системі, надаватимуть населенню послуги з таких актуальних питань, як оформлення спадщини, отримання копій документів на нерухоме майно, оформлення свідоцтва про право на спадщину та інше. Найближчим часом сільський нотаріат почне функціонувати в Олександрійському районі. А команда обласного органу юстиції продовжуватиме докладати всіх зусиль для того, щоб  всі без виключення сільські ради і територіальні громади на території Кіровоградщини мали в штаті сільського нотаріуса», – відзначив Вадим Гуцул.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар