Із художнього музею у Кропивницькому вандали зірвали вивіску

У Кропивницькому стався черговий випадок вандалізму. У ніч з 8 на 9 вересня у центрі міста невідомі зірвали вивіску на вході до обласного художнього музею. 

Про це у соцмережі Фейсбук повідомила директорка музею Тетяна Ткаченко. Вона також опублікувала відео з камер спостереження на якому зафіксовано факт пошкодження.

На відео видно, як троє молодиків прямують тротуаром від зупинки “готель Київ”, один із них спочатку підходить до стовпа зі світлофором і щось смикає, а потім він наближається до входу у музей і зриває вивіску.

Опубліковано Тетяною Ткаченко Сухановою 19 вересня 2017 р.

Тетяна Ткаченко також розповіла, що співробітники музею викликали поліцію, написали заяву, але по цей день досі не бачили слідчого. Крім того, директорка музею досі не отримала жодної інформації від правоохоронців і про крадіжку частини трубопроводів системи кондиціонування музею, яка сталася у липні цього року.

“Це не перший акт вандалізму і не такий дороговартісний, та сам факт приголомшує… Черговий науковий співробітник виявивши вранці це пошкодження, разом з охоронцем музею переглянули запис з відеокамер, викликали поліцію… написали заяву й пояснення і отримали для нас вже традиційну відповідь: “Протягом 3-х днів з вами зв’яжеться слідчий, якому передадуть цю справу…”.
… ми почекали трохи довше та прийняли рішення проінформувати громадськість, бо добре розуміємо, що обіцяного не три дні, а три роки чекають… та враховуючи той факт, що коли у липні у музеї було пошкоджено систему кондиціонування, ми теж чекали, потім телефонували, намагалися з’ясувати… та й досі чекаємо слідчого… Дякуємо щиро усім нашим партнерам, представникам ЗМІ, які хвилювалися за нас, пропонували допомогу у вирішенні проблеми… та й зараз звертаються до нас, щоб ми прокоментували хід слідства…, а ми й досі слідчого не бачили… Та й щодо викрадення й пошкодження системи кондиціонування ні до нас, як балансоутримувача будівлі (ми писали заяву як свідки), ні до балансоутримувача обладнання – управління капітального будівництва облдержадміністрації, звернень щодо розгляду даної справи не було… Хоча деякі відео викрадення кабелів з системи кондиціонування ми надали оперуповноваженому Кропивницького відділу поліції, який лише у той день, коли сталося пошкодження був у музеї…”, – написала директорка музею.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар