Медики з Кіровоградщини під Верховною Радою вимагали збільшення зарплат і погашення заборгованості

Представники медичних закладів України, сьогодні, 19 вересня, мітингували на площі біля будівлі Верховної Ради України в Києві. Збільшення зарплат і погашення заборгованості вимагали і медпрацівники з Кіровоградщини.

Як пише Радіо Свобода, серед основних вимог учасників акції: збільшення фінансування галузі, підвищення заробітної плати медичних працівників і престижу медичної професії, погашення заборгованості із заробітної плати, проведення реформи.

Акція почалася ходою з майдану Незалежності до урядового кварталу.

Серед мітингуючих у білих халатах перед ВР були і представники Профспілки працівників охорони здоров’я Кіровоградської області. Зокрема, медики виклали світлини та відео свого перебування у столиці України у спільноті профспілки.

Ми під кабміном

Опубліковано Профспілка працівників охорони здоров'я Кіровоградської області 19 вересня 2017 р.

Тим часом, у Міністерстві охорони здоров’я України 19 вересня заявили, що уряд погасить заборгованість перед працівниками медичної галузі до кінця року.

За даними МОЗ, станом на 13 вересня 2017 року заборгованість перед медиками становить 81,7 мільйона гривень. Як заявила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, без ухвалення законопроектів щодо медреформи ситуація принципово не зміниться, а дефіцит і заборгованість по зарплатах і надалі виникатимуть щороку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар