Сьогодні у Кропивницькому завершується прийом проектів на “Громадський бюджет-2018”

Сьогодні, 14 вересня, у Кропивницькому завершується прийом проектів на “Громадський бюджет-2018”. Прийом проектів розпочався 15 серпня. Цього разу учасники подають проекти за новими правилами. 

Про це інформує Перша електронна.

Загальна сума Громадського бюджету збільшилася з трьох до п’яти мільйонів. Усі проекти діляться на малі, великі та соціальні.

Соціальні проекти покликані дати гарантовану квоту для покращення умов життєдіяльності людей з інвалідністю. Раніше такі проекти не набирали необхідну кількість голосів, не дивлячись на свою соціальну значущість. Вони претендують на 10% (приблизно півмільйона гривень) від загальної суми Громадського бюджету.

Великі проекти можуть отримати до одного мільйона гривень (раніше до 850 тис. грн), а малі – до 150 тис. грн (раніше до 100 тис. грн).

Для винесення на загальноміські голосування малі і соціальні проекти мали набрати мінімум 25 голосів, а великі – 50.

Після закінчення прийому заявок, координаційна рада відбере проекти для голосування. Їх оприлюднять на сайті міськради, де з ними можуть ознайомитися містяни. Автори відхилених проектів отримають обґрунтування.

Голосування почнеться через 20 днів після оприлюднення проектів на сайті міськради. Проголосувати кропивничани можуть онлайн через систему BankID (для осіб, які зареєстровані у місті Кропивницькому) або у Центрі надання адміністративних послуг.

Голосування триватиме 12 календарних днів (10 робочих та 2 вихідні дні). Голосувати можуть громадяни, зареєстровані у Кропивницькому та яким виповнилося 16 років.

Нагадаємо, минулого разу до участі в “Громадському бюджеті-2017” зареєстрували 96 проектів. Багато поданих проектів мали вузьконаправлену спеціалізацію, в основному переслідували мету вирішення питання енергозбереження у навчальних та виховних закладах міста, які можна було б реалізувати в рамках профільних галузевих програм.

Перемогу отримали 22 малих та 2 великих проекта. Частину малих “розкинули” на профільні управління, адже більшість проектів спрямовані на реалізацію освітніх програм та благоустрою житлово-комунального господарства.

Тоді з обласного бюджету профінансували 5 проектів-переможців. Вони пройшли голосування та отримали найбільшу кількість балів від членів конкурсної комісії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар