Як безвіз вплинув на кількість оформлення закордонних паспортів на Кіровоградщині

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Цього літа заяви на отримання закордонного паспорта подали 19 632 мешканці Кіровоградщини. Порівняно із літом минулого року – це майже вдвічі більше. За даними міграційної служби, цього року попит формували ще й бажаючі подорожувати без віз до країн Європейського Союзу.

Про це Першій електронній повідомили в прес-службі Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області.

За кількістю заяв на оформлення закордонного паспорта це літо стало рекордним. Порівняно з минулим роком цього літа на Кіровоградщині було зареєстровано майже вдвічі більше заяв. За статистикою протягом літнього періоду 2016 було подано 9 494 заяви.

“Як правило, кількість бажаючих отримати документ для виїзду за кордон збільшується саме у сезон відпусток. Цього року попит формували ще й бажаючі подорожувати без віз до країн Європейського Союзу”, – йдеться в повідомленні міграційної служби.

Із початку року заяв для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон подало 37 636 громадян, з них за літній період – більше 19 тисяч.

Паспорт для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм, який містить електронний чіп із біометричними даними власника документу, можна оформити в апараті УДМС та 24 територіальних підрозділах у районах області незалежно від реєстрації місця проживання. Біометричний закордонний паспорт дає право подорожувати без віз всіма країнами ЄС, за винятком Великобританії та Ірландії. Безвізовий режим поширюється також на Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію, які не входять до Євросоюзу.

Від дверей міграційної служби – до Парижа. У чергах за біометричними закордонними паспортами мешканці Кіровоградщини думають не тільки про те, яка подорож буде першою. А і те, як вижити, коли обидві черги до входу в міграційну службу перекрили навіть білі “Жигулі”, на капоті яких “реєструється” черга. Проте окрилені мешканці Кіровоградщини з напакованими валізами продовжують “окуповувати” міграційну службу з 4-5 годин ранку до її відкриття в надії якнайшвидше чкурнути не в Кирилівку чи Бердянськ, а в Барселону або Монако.

Перша електронна пройшла весь шлях отримання біометричного закордонного паспорту “з нуля” і ми хочемо розповісти про процедуру з першого до останнього кроку. Як витримати довжелезні черги, уберегтися від “кіпішу” та “рішал” і нарешті потрапити у кабінет міграційної, дивіться у нашому відео.

Як оформити закордонний паспорт у Кропивницькому: про чергу на капоті Жигулів о 5 ранку та наживки “рішал”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар