У Кропивницькому 240 родин встановлять автономки за 15% від вартості

© poradu24.com

У Кропивницькому мешканці 240 квартир зможуть встановити собі автономне опалення, сплативши лише 15% його вартості. Ці квартири знаходяться у 74 будинках міста, які планують повністю відключити від централізованого теплопостачання для збалансування теплосистеми міста. Така “знижка” стала можливою завдяки співпраці міської влади Кропивницького та НАК “Нафтогаз України” з Європейським банком реконструкції та розвитку за програмою “IQ energy”. 

Як повідомив Першій електронній газеті заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін, у цих 74-х будинках залишилися по 1-2 квартири, які підключені до централізованого опалення, а решта квартир вже встановили автономне. Опалення таких квартир призводить до значних збитків теплових підприємств.

“Нам простіше відключити їх від системи і профінансувати встановлення автономного опалення”, – наголосив заступник міського голови.

За програмою “IQ energy” таким мешканцям компенсують 35% вартості встановлення автономки, міська влада запропонувала компенсувати 50%, а мешканцям залишиться сплатити лише 15%.

Після опрацювання цих угод юридичним управлінням проект винесуть на розсуд депутатів міської ради. Як зазначив Олександр Мосін, цього року навряд вже вдасться відключити усі 240 квартир, але заступник міського голови сподівається, що цього року цей процес розпочнеться.

 Довідка:
Програма IQ energy це Фінансовий Інструмент для сприяння удосконаленням у сфері енергоефективності в житловому секторі України у відповідності до європейських стандартів. Програму було розроблено Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) за підтримки донорів.
В рамках цієї програми ЄБРР співпрацює з фінансовими установами в Україні які надають кредити на фінансування зазначених заходів у сфері енергоефективності.

Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар