Кропивницький медик визнав, що намагався продати “довічну інвалідність” за 18 тис. грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Головного лікаря Кропивницького комунального закладу «Міська лікарня № 2 ім. Св. Анни» Тельного Сергія Григоровича визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення за статтею «зловживання впливом» та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 12 тисяч 750 гривень. Вирок у справі 21 серпня виніс Кіровський районний суд Кропивницького. За інформацією, за 18 тисяч гривень Тельний обіцяв домовитися з іншими членами медико-соціальної експертної комісії, про те, щоб без тяганини було проведено засідання комісії для підтвердження і встановлення жінці ІІІ групи інвалідності безстроково. У підсумку дану злочинну схему було викрито співробітниками УСБУ в Кіровоградській області. Через півроку після затримання між обвинуваченим та прокурором було укладено угоду про визнання винуватості. 

Інформує Центр медіарозслідувань Прозоро.

Відповідно до оприлюдненої у Єдиному державному реєстрі судових рішень інформації, на початку листопада 2016-го року до Тельного, який тоді працював головою міжрайонної МСЕК №1 Кіровоградського обласного бюро МСЕ, звернулась жителька області з приводу вирішення питання про визначення дати перекомісії щодо підтвердження  у неї  III групи інвалідності.

При подальшому спілкуванні Тельний повідомив заявниці, що за 18 тисяч гривень він, як голова міжрайонної МСЕК №1 Кіровоградського обласного бюро МСЕ, домовиться з іншими членами медико-соціальної експертної комісії, про те, щоб без тяганини було проведено засідання комісії для підтвердження і встановлення їй ІІІ групи інвалідності безстроково.

Як встановило слідство, у подальшому, задля уникнення затримання при отриманні неправомірної вигоди, нинішній головлікар міської лікарні №2, попрохав свого товариша, який не знав деталей домовленості, аби той зустрівся з заявницею та отримав від неї передачу.

У підсумку цю злочинну схему було викрито співробітниками УСБУ в Кіровоградській області.

Через півроку після затримання між обвинуваченим та прокурором було укладено угоду про визнання винуватості. За умовами угоди Сергій Тельний, визнавши свою вину під час досудового розслідування, мав її визнати і в судовому засіданні. При цьому, сторонами було узгоджено покарання – штраф в розмірі 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Враховуючи дану домовленість суд виніс вирок, визнати Тельного винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України та стягнути штраф у розмірі 12 тисяч 750 гривень. Окрім того з обвинуваченого було стягнуто на користь держави судові витрати за проведення експертиз у розмірі 7030 грн. 40 коп.

Нагадаємо, Тельного Сергія Григоровича, як головного лікаря  КЗ «Міськалікарня № 2 ім. Св. Анни м. Кропивницького» було представлено під час проведення колегії міського управління охорони здоров’я, 31 липня 2017 року. Цікаво, ще й те, що не зважаючи на вимоги чинного законодавства «Про запобігання корупції», Сергій Тельний досі не подав електронну декларацію про власний майновий стан.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар