У Кропивницькому знову розкопують радіоактивний метал. Копачів затримали (ОНОВЛЕНО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
фото з Фейсбук-сторінки Андрія Максюти

Сьогодні, 7 вересня, поблизу Кропивницького почали знову розкопувати радіоактивний металобрух. Наразі спецінспекція КМР спільно з СБУ затримали копачів металу.

Про це щойно на своїй сторінці у ФБ написав начальник спецінспекції Андрій Максюта.

Як повідомив Андрій Максюта Першій електронній, про копачів вони дізналися сьогодні вранці. Приїхала поліція та СБУ. Копачів затримали на місці – вони працювали металошукачами та лопатами.

“Це звичайні люди копали”, – сказав начальник спецінспекції.

Деталі читайте на Першій електронній згодом.

Нагадаємо, неподалік Кропивницького розкопали захоронення радіоактивного металобрухту.

Як виявилося, екскаватор, який правоохоронці затримали на місці, належить головному інженеру комунального підприємства “Універсал 2005” Ігорю Тюріну.

Питанням подальшої долі займаються на державному рівні. Частину з них хотіли вивезти у Чорнобильську зону.  Крім того, рівень радіації лише у певних точках перевищує норму. А державна інспекція ядерного регулювання України класифікувала подію 13 липня, як таку, що має всі ознаки радіаційної аварії.

15 серпня на засіданні адмінкомісії міської ради Кропивницького мали розглядати протокол спецінспекції щодо незаконних земельних робіт в глиняному кар’єрі “Веселівське родовище” неподалік Кропивницького.  Ігор Тюрін прийшов на комісію з адвокатом, який клопотав дати їм можливість ознайомитися з протоколом, який на нього склав спецінспектор. Оскільки вони мають на це повне право, згідно адмінкодексу, розгляд протоколу перенесли на наступне засідання комісії.

5 вересня адміністративна комісія міської ради Кропивницького оштрафувала одного з фігурантів розкопок радіоактивного металу в глиняному кар’єрі “Веселівське родовище”. Євген Жолобов отримав максимальну за санкцією статті суму штрафу – 1360 грн.

Адмінпротокол складений кропивницькою спецінспекцією на власника екскаватора Ігоря Тюріна, яким проводили незаконні земельні роботи в глиняному кар’єрі “Веселівське родовище”, розглядатиме адмінкомісія селищної ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар