Бронежилет олександрійського школяра перевірятимуть військові

Школяр із Кіровоградщини, який розробив новий варіант бронежилету та презентував його на виставці в Бразилії. Незабаром вони з вчителем звернуться до військових для тестування його міцності. Пізніше хлопець разом із наставником хочуть запатентувати цей винахід.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на “Подробности“.

Артемові Самсонову 16. Його модель бронежилета втричі легша за звичайний і, як стверджує сам винахідник, кулі від нього просто відлітають. Довести це мають справжні випробування, які розпочнуться уже незабаром.

Пластини схожі на соти. За спеціальною технологією туди заливають неньютонівську рідину, яка в разі сильного удару вмить перетворюється на надміцний матеріал.

“У нас є пластина, у якій знаходиться неньютонівська рідина. При влучанні кулі вона абсорбує енергію і розподіляє її по всьому периметру цієї пластини”, – розповідає винахідник.

Над своїм винаходом Артем працює вже 2 роки. Цьогоріч його запросили продемонструвати жилет на міжнародній виставці винахідників у Бразилії. Викладач Артема впевнений, що винахід хлопця – це технології майбутнього:

“Зрозуміло, що існує певна межа міцності, і її потрібно досліджувати. Все може залежати від того, яка буде куля. Від деяких куль потрібно буде дві пластини або й три. Але все одно це буде набагато менша вага, ніж у залізної пластини”.

Уже цього року Артем із своїм вчителем планують звернутися до  військових, щоб ті протестували розробку. І потім хочуть запатентувати свій винахід.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар