“Екостайл” VS міськрада Кропивницького: у суді “сміттярі” зменшили суму відшкодування

Сьогодні, 6 вересня у Господарськoму суді Кірoвоградської областi відбулося чергoве судoве засiдання за позoвом ТОВ “Екoстайл” до Викoнавчого комітету міськoї ради Крoпивницького. Підприємство, яке займається вивезенням сміття у Кропивницькому, намагається стягнути з міської влади компенсацію різниці між встановленим розміром тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг.

Спочатку у своєму позoві “Екoстайл” вимагав стягнути 1,058 млн грн, потім 917 тис. 418 грн, а сьогодні представник “сміттєвої” фірми Юрій Коренчук уточнив позовні вимоги – 885 тис. 533 грн 82 коп.

Представники “Екoстайл” своїм позовом намагаються стягнути з виконкому компенсацію за той період, коли люди сплачували їм за вивезення сміття за старими тарифами, а оплачувати його захоронення підприємству доводилося за новими.

Нагадаємо, 16 лютого, на позачерговому засіданні виконкому міської ради Кропивницького з другої спроби підвищили тарифи на захоронення побутових відходів для ТОВ “КАТП-1128”, а на вивезення для “Екостайлу”– відмовились. Майже через місяць, 14 березня, члени виконавчого комітету міськради Кропивницького таки підтримали рішення про коригування ТОВ “ЕКОСТАЙЛ” тарифів на послуги з вивезення побутових відходів. Унаслідок цього коригування вартість вивезення сміття для містян зросла до 12,01 грн для приватного сектору і 8,87 грн для населення ЖЕКів, ЖЕО, ЖБК, ОСББ та відомчого житла.

Інтереси виконкому у суді представляв фахівець юридичного управління міськради Дмитро Татарко.

Судді Тимошевська В.В., Колодій С.Б. та Вавренюк Л.С. ухвалили перенести розгляд справи, оскільки представник ТОВ “Екoстайл” не надав суду обгрунтування щодо нового розрахунку з урахуванням всіх його складових. Ці документи позивач мав надати сьогодні, але чомусь не зробив цього.

У результаті суд прийняв вимогу позивача щодо зменшення компенсації і надав час на обгрунтування позивних вимог з урахуванням нової ціни та усіх складових тарифу.

Наступне судове засідання відбудеться у п’ятницю 8 вересня о 14.00.

Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Через безвідповідальність “Екостайл” у Кропивницькому утворилась “сміттєва ялинка”

Гній став каменем спотикання у стосунках мешканців Масляниківки з підприємством “Екостайл”

Кропивницьке КП “Універсал 2005” занижувало свої показники на користь ТОВ “Екостайл”

Через неякісну роботу “Екостайлу” мешканці Новомиколаївки вимагають зниження тарифу на вивезення сміття

Поширити:

Залишити коментар:

коментар