“Я його туди не посилав! Вони там бабки заробляють!” – кропивницький маршрутник про військового АТО

фото Олени Янчук із групи "Громадський контроль пасажирського транспорту Кропивницького" у Фейсбуці

У Кропивницькому позавчора, 4 вересня, зафіксували черговий випадок хамської поведінки водія маршрутного таксі до учасника АТО. “Чмошник-АТОшник, ещё мне здесь указывать будет!.. Я его туда не посылал! Они там бабки зарабатывают!” – за словами очевидиці, саме так відповідав кермувальник маршрутки №15 (ВА 1966 АА), коли хлопець з посвідченням учасника бойових дій вже вийшов із салону.

Першій електронній газеті про це розповіла очевидиця подій Олена Янчук.

“Я сіла до салону цієї маршрутки на зупинці біля “Гідросили”. Водій вже тоді на ходу говорив по телефону. Коли ми проїхали Ковалівський парк, молодий хлопець попросив водія зупинитися біля машинобудівний коледжу, на що водій відповів, що там зупинятися не буде. У тому місці завжди зупиняються маршрутки, підбирають учнів коледжу”.

За словами Олени Янчук, водій не зупинився і їхав далі, а коли хлопець його ще раз попросив зупинитися, водій почав обурюватися. Кропивничанка переповідає слова водія:

“Він казав: “Ты мне тут не расказывай. Ты ездишь по льготам”. Водій зупинив йому значно далі, вже біля повороту на вул. Вокзальну і хлопець мовчки вийшов. Тільки закрилися двері, і водій почав голосно говорити: “Чмошники-АТОшники. Я его туда не посылал. Все нервы мне вытрепают”. Я сиділа на першому сидінні біля дверей і почала йому казати, як ви взагалі можете так говорити, ображати людину такими словами?! На що той повторив “Я его туда не посылал. Они бабло там зарабатывают”.

Кропивничанка каже, що була шокована такою поведінкою водія, і вирішила, що він має відповісти за своє хамство. Олена зателефонувала на “Гарячу лінію” міського голови і зареєструвала скаргу, а також опублікувала інформацію про подію у спільноті “Громадський контроль пасажирського транспорту Кропивницького” у соцмережі Фейсбук.

Крім того учора, 5 вересня, Олена Янчук пішла в управління транспорту міської ради і написала скаргу на водія. Там їй пообіцяли, що звернення розглянуть, з’ясують обставини і нададуть їй письмову відповідь.

Керівник транспортного підприємства, яке обслуговує маршрут №15, Дмитро Вінницький розповів Першій електронній газеті, що дізнався про цей випадок саме із публікації у соцмережі. Він сказав, що з водієм провели серйозну розмову і на нього чекає покарання.

“Він отримає догану. Відділ кадрів вже оформлює цю справу”, – запевнив директор ПП “Олікс”.

Дмитро Вінницький повідомив, що за словами водія, він не хамив безпосередньо учаснику АТО, а лише обурювався ситуацією у телефонній розмові. До речі, догану він отримає і за користування мобільним телефоном під час руху в тому числі. Адже це є грубим порушенням ПДР.

Олена Янчук у розмові з журналістом Першої електронної газети висловила думку, що для розуміння того, який подвиг здійснюють наші військові, боронячи нас від окупантів на сході, з водіями громадського транспорту треба проводити бесіди щодо ставлення до учасників АТО.

“Мені, як мешканці Кропивницького, дуже соромно за те, що подібні ситуації стаються у нашому маленькому місті. На Донбасі загинуло дуже багато мешканців Кропивницького та області. Багато місцевих військових і зараз захищають нас від агресора. Керівники транспортних підприємств мають виділити якусь годину-дві, зібрати водіїв і поїхати з ними на Алею Слави Рівнянського кладовища, зустрітися з ветеранами АТО, поїхати у госпіталь, побачити цих хлопців, поспілкуватися з родинами загиблих. Мені здається, що такі от водії (які поводяться по-хамськи з учасниками АТО – ред.) живуть трішки у іншому вимірі”.

  Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до “Я його туди не посилав! Вони там бабки заробляють!” – кропивницький маршрутник про військового АТО

  1. Ну, якщо там “заробляють бабки”, зі слів такого покидька, то хай його туди і відправлять, хай і він собі такі “бабки заробить”, ніж тут “бідоласі” баранку крутити в тихому містечку.

  2. Он сидит на своей заднице и водит маршрутку,а парни гибнут за его же шкуру!Пошел бы тоже повоевал,защитил свою родину,так может так бы не говорил!

Коментарі заборонені.