Рекордний маршрут гібридного тролейбусу пролягає через Кропивницький

З 4 по 7 вересня ноу-хау криворізьких транспортників – тролейбус на автономному ходу з дизель-генераторною установкою, зробить пробіг Кривий Ріг – Житомир, маршрут якого проходитиме і через Кропивницький.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт 0564.ua.

У прес-службі виконкому Криворізької міськради повідомили, що маршрут проходитиме через Кропивницький, Смілу, Київ. За результатами пробігу тролейбус-автобус може претендувати на внесення до Книги рекордів України за найдовший пробіг за маршрутом поза контактної мережі.

У Кривому Розі з початку 2017 року на лінію вийшли вже чотири тролейбуси з дизель-генераторної установкою. На виході – п’ятий гібридний тролейбус.

Кривий Ріг – перше в Україні місто, яке почало випускати тролейбуси з дизель-генераторної установкою. Це дозволяє йому продовжувати рух на тих ділянках дороги, де контактну мережу не можна прокласти за технічними умовами. До того ж такий тролейбус, на відміну від традиційного, здатний об’їжджати перешкоди, місця пошкодження мережі, може функціонувати навіть в умовах їх обриву або обмерзання.

Нагадаємо, у Кропивницькому їздитимуть нічні тролейбуси. Із 11 вересня у Кропивницькому будуть тестувати нічні маршрути. Тролейбуси №9 та №10 будуть приходити до залізничного вокзалу у час, коли прибуватиме та відправлятиметься київська електричка. Графік руху нічних тролейбусів оприлюднили днями. З вул. Генерала Жадова тролейбуси будуть відправлятися о 22:00 і о 23:10, з Лісопаркової – о 22:00 і о 23:15.

А нещодавно у центрі Кропивницького Opel в’їхав у тролейбус, водії розійшлися за європротоколом. 19 серпня на перехресті вул. В. Перспективна та Преображенська сталася ДТП за участю комунального тролейбуса “Дніпро” та авто Opel Omega.

Водіїв та кондукторів кропивницьких тролейбусів вчили допомагати людям з інвалідністю. 26 липня на території комунального підприємства «Електротранс» у Кропивницькому відбувся практичний семінар на тему “Особливості перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, правила посадки і проїзду в міському транспорті”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар