МВС хоче віддати кропивницькі світлофори місцевій владі

Міністерство внутрішніх справ України пропонує міській владі Кропивницького узяти на баланс усі світлофори розташовані у місті. З таким листом до міської ради звернувся державний секретар МВС.

Про це сьогодні, 28 серпня, під час наради у міськраді повідомив начальник Головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко.

“Є лист за підписом державного секретаря МВС щодо передачі світлофорних об’єктів на баланс міста. У листі до нас звертаються щодо готовності міністерства передати світлофорні об’єкти, які стоять на обліку держави, на баланс міста”, – повідомив керівник ГУ ЖКГ.

Таких об’єктів у Кропивницькому 30. МВС пропонує почати процес передачі світлофорів, які перебувають у держвласності, до комунальної власності шляхом винесення цього питання на сесію.

У разі прийняття позитивного рішення міська влада має звернутися до Кабміну з відповідним клопотанням.

Керівник житлово-комунальної галузі міста запевнив, що дасть доручення відділу будівництва і благоустрою та управлінню власності відпрацювати питання підготовки проекту рішення міської ради про надання згоди на прийняття на баланс даних об’єктів.

Віктор Кухаренко впевнений, що рішення депутатів буде позитивним.

“Ми проводимо їхній капітальний та поточний ремонт, ми платимо за утримання, за електричну енергію. Тому я думаю буде логічно, що ці об’єкти перейдуть до одного з комунальних підприємств”.

За словами Віктора Кухаренка, кропивницькі світлофори можуть узяти на баланс КП “Універсал – 2005” чи КП “Міськсвітло”. Наразі ж світлофорні об’єкти перебувають у відомстві ДП УМВС України “Інформ-ресурси” в Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар