Водіїв та кондукторів кропивницьких тролебусів вчили допомагати людям з інвалідністю

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

26 липня на території комунального підприємства «Електротранс» у Кропивницькому відбувся практичний семінар на тему “Особливості перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, правила посадки і проїзду в міському транспорті”.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала голова ГО “Серце матері” Людмила Шукрута.

“Поява у місті низкополих тролейбусів, оснащених пандусами, полегшила пересування по місту людям на візках, дозволила відчути радість доступності і рівності замість обмежень і байдужості.
Але тролейбус, який би чудовий він не був, це просто залізяка. Головне, водій – людина, яка може зробити поїздку у транспорті людини на візку як комфортною і приємною так і справжнім болючим жахом.

Саме для того, щоб поїздки у тролейбусах залишали по собі посмішки, а не конфлікти та непорозуміння, 26 липня на території комунального підприємства «Електротранс» відбувся практичний семінар, на тему “Особливості перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, правила посадки і проїзду в міському транспорті”. Маємо надію, що проведений семінар-практикум поліпшить якість перевезень і доречна допомога людині на візочку у транспорті стане нормальним, правильним явищем, а не винятком”, – йдеться у повідомленні”, – йдеться у повідомленні.

Ініціатором заходу є Кіровоградська обласна громадська організація матерів дітей-інвалідів “Серце матері”. А експертами та інструкторами стали дорослі та діти з інвалідністю, які пересуваються на візку. Водії та кондуктори тролейбусів мали нагоду на собі відчути проблеми, які виникають у людини на візку та супроводжуючої особи протягом всієї поїздки – від посадки до виходу з тролейбуса.

На семінарі озвучили як загальні правила спілкування з людиною на візку, так і розібрали конкретні випадки правильної допомоги людині в залежності від її фізичного стану, виду візка, а також стану зупинки (висота бордюру, наявність з’їзду, можливості паркування впритул до бордюру тощо).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар