На Кіровоградщині одночасно ремонтують три траси

Вперше за багато років на дорогах Кіровоградщини ведеться поточний середній ремонт на кількох дорогах одночасно – М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине, Н-01 Київ-Знам’янка та Новгородка- ст.. Шарівка – Нова Прага.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу САД у Кіровоградській області.

Цьогоріч фінансування дорожньої галузі значно збільшилося, порівняно з попередніми роками. Кошти переважно надходять з державного бюджету, проте Кіровоградщина – одна з областей, що входить до числа, так званого, митного експерименту. Тобто, митні платежі надходять безпосередньо для потреб дорожньої галузі. Та звідки кошти не надходили б, головне – результат.

На замовлення Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області поточний середній ремонт підрядні організації ведуть на 62 кілометрах доріг загального користування. Згідно тендерних процедур, виконують ремонтні роботи ДП «Кіровоградський  облавтодор», ТОВ «Дор-Строй», ТОВ «Мостозагін 112» та ТОВ «Ростдорстрой». На дорозі Н-01 Київ-Знам’янка км 241+622 – км 244+647 вже провели фрезерування поверхні і почали вкладати вирівнюючий шар асфальтобетону. За кілька тижнів візьмуться за влаштування шару із ЛЕМС.

Тривають останні приготування  напередодні відкриття оновленої дороги Знам’янка-Луганськ-Ізварино – встановлюються знаки маршрутного орієнтування, впорядковуються узбіччя наносяться останні кілометри розмітки. На підряді працювали одразу два підприємства – ДП «Кіровоградський облавтодор» та ТОВ «Дор-Строй». Орієнтовно, офіційно дорогу в експлуатацію здадуть у середині серпня.

Нарешті ми дочекалися більш-менш нормального фінансування, тож за кожну копійку будемо з усією суворістю запитувати з підрядників, – пояснює начальник відділу експлуатації Служби Олексій Донченко. – Наші інспектори щоденно на об’єктах, де ведуться роботи, і стежать, щоб ремонт вели якісно, згідно усіх стандартів. Там, де виявляють недоліки в роботі підрядників, складають акти і потім ці недоліки та недопрацювання фірми-підрядники виправляють за власний кошт. Наразі маємо деякі питання з «Дор-Строєм», вони дещо вибилися з графіку, та обіцяють вже найближчим часом «вирівнятися».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар