Нова серія Громадського бюджету: Кропивницький планують зробити зручнішим для людей з інвалідністю

У Кропивницькому запропонували внести зміни до деяких положень Громадського бюджету. Зокрема, виділили окрему категорію проектів для людей з інвалідністю, які гарантовано отримають кошти на реалізацію, збільшили фінансування малих та великих проектів, а також вирішили відмовляти тим, хто пропонує лише зробити “вікна для школи”.

Такі рішення підтримали члени координаційної ради з питань Громадського бюджету Кропивницького, повідомляє кореспондент Першої електронної.

Відтепер, до малих та великих проектів запропонували додати ще й так звані “соціальні”. Вони покликані дати гарантовану квоту для покращення умов життєдіяльності людей з інвалідністю. Раніше такі проекти не набирали необхідну кількість голосів, не дивлячись на свою соціальну значущість. Вони претендуватимуть на 10% (приблизно півмільйона гривень) від загальної суми Громадського бюджету.

Поряд з цим, члени комісії проголосували за збільшення розміру фінансового обмеження для проектів: малих – до 150 тис. грн (раніше до 100 тис. грн), великих – до одного мільйона гривень (раніше до 850 тис. грн). Їхня доля у Громадському бюджеті складе 40% і 50%, відповідно.

Також до Громадського бюджету не будуть приймати проекти, які спрямовані на енергоефективні заходи, на кшталт встановлення металопластикових вікон у школах. Зате долучили до переліку проекти з розвитку туризму та брендингу міста.

Для винесення на загальноміські голосування малі і соціальні проекти мають набрати мінімум 25 голосів, а великі – 50.

Нагадаємо, 29 листопада 2016 року, на прес-конференції в міській раді Сергій Запорожан розповів про проект громадського бюджету, який запровадили у Кропивницькому в 2017 році. На конкурс громадського бюджету містяни подали 96 проектів на суму 27 мільйонів гривень. За переможців проекту голосували протягом 10 днів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар