Суд над ймовірним винуватцем загибелі 9 кропивницьких спецпризначенців відмовились переносити на Кіровоградщину

фото з Фейсбуку "Національного корпусу Запоріжжя"

Вищий спеціалізований суд України відмовився переносити розгляд справи донецького фермера Миколи Бутрименка, якого звинувачують у терористичних діях та фінансуванні тероризму, у Кіровоградську область. Чоловік передав терористам “ДНР” інформацію про розташування групи бійців кропивницького 3-го полку спецпризначення, після чого їх розстріляли. Через дії підозрюваного загинули 9 військовослужбовців 3-го полку, а ще один досі вважається безвісти зниклим.

Про це повідомляється на сторінці “Національного корпусу Запоріжжя” у Фейсбуці.

Під час крайнього засідання, яке відбулося 17 травня у Куйбишевському районному суді Запорізької області, Бутрименку подовжили термін перебування під вартою ще на два місяці. Справа розглядалась за допомогою онлайн трансляції.

“Після відмови Вищого суду про перенесення справи у Кіровоградську область звинувачений, який сидить у Маріупольському СІЗО, поводить себе вже значно розкутіше та нахабніше”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у липні 2016 року на Донеччині затримали прихильника терористів з ДНР, через якого 29 липня 2014 року біля с. Латишеве Донецької області загинула група бійців кропивницького 3-го полку спецпризначення.

Розвідгрупа виконувала бойове завдання з рятування пілотів збитого літака в районі міста Сніжне Донецької області.

Встановлено, що 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Латишеве Шахтарського району Донецької області розташувалися 19 військовослужбовців ЗСУ.

Місцевий мешканець, прихильник терористичної організації «ДНР», увійшовши в довіру до військовослужбовців, посилаючись на необхідність поїхати до своєї дружини, виїхав на власному автомобілі в напряму міста Сніжне Донецької області. Звідти чоловік вже повернувся у супроводі не менш нiж 4 одиниць важкої військової бронетанкової техніки разом з учасниками незаконно збройного формування терористичної організації «ДНР». В результаті нерівного бою 10 військовослужбовців ЗСУ загинуло, 5 потрапили у полон.

Зокрема, у тому бою загинули бійці кропивницького 3-го полку спецпризначення: старший солдат Сергій Гришин, старший солдат Лев Панков, капітан Тарас Карпа, старшина Олексій Глобенко, старшина Андрій Шершень, старший солдат Ярослав Шимчик, капітан Кирило Андреєнко, підполковник Сергій Лисенко та сержант Анатолій Бузуляк. Солдат Роман Рикалов вважався зниклим безвісти. Його осoбу встанoвили завдяки результатам експeртизи ДНК, але прoтягом 3-х рoків батьки не хoтіли визнавати смeрть сина.

Влітку 2016 року у результаті проведення спецоперації та слідчо-розшукових заходів, працівниками Департаменту карного розшуку Національної поліції України спільно зі спецпідрозділом Збройних Сил України Миколу Бутрименка затримали.

Зараз підозрюваний знаходиться у СІЗО у Маріуполі. Після самовідводу суддів Донеччини, справа Бутрименка розглядається у Куйбишевському районному суді Запорізької області.

На одному з минулих засідань бійці, яким вдалося вижити після тих трагічних подій, підтвердили змову Бутрименка з терористами і розповіли, що бачили його зі зброєю у компанії окупантів.

фото з Фейсбуку “Національного корпусу Запоріжжя”
Поширити:

Залишити коментар:

коментар