Рух по колу у Кропивницькому: комісія затвердила усі нові знаки

У Кропивницькому комісія з питань безпеки дорожнього руху остаточно погодила проекти дислокації дорожніх знаків на кругових перехрестях. Наразі триває погодження схем розміщень знаків поліцією і після цього їх почнуть встановлювати.

Нагадаємо, після внесення змін до статті 41 Закону України “Про дорожній рух” (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу), які Верховна Рада прийняла 4 квітня, у Кропивницькому виникла потреба встановлення додаткових дорожніх знаків, хоч законопроект і не передбачав цього.

Перетин вул. Кримської, Генерала Кульчицького та Завадівської – прехрестя рівнозначних доріг

Після двох засідань, одне з яких було виїзним, список перехресть з круговим рухом став меншим – перетин вулиць Кримської, Генерала Кульчицького та Завадівської визнали прехрестям рівнозначних доріг.

Про це Першій електронній повідомив член комісії з безпеки руху, депутат облради Валерій Музичук.

“Ми на місці відстежували рух транспорту і вирішили визнати перетин цих доріг прехрестям рівнозначних доріг. Там буде діяти правило “перешкода праворуч”.

Інший член комісії, директор кропивницької філії ДП УМВС України “Інформ-ресурси” в Кіровоградській області Олександр Шумейко деталізував, що на цьому перехресті
з боку вулиць Кримської, Кульчицького та Завадівської буде встановлено знаки 1.21 “Перехрещення рівнозначних доріг”, при виїзді з вул. Завадівської  – знаки 4.7 “Об’їзд перешкоди з правого боку” і 3.21 “В’їзд заборонено”, при виїзді з грунтової дороги на вул. Кульчицького – знак 2.1 “Дати дорогу”, а також знак 4.7 “Об’їзд перешкоди з правого боку” на острівці з боку вул. Кримської.

Крім того, перед цим перехрестям демонтують знаки 4.10 “Круговий рух”.

попередня схема, до якої внесли зміни зазначені у тексті вище / для перегляду зображення у повному розмірі натисніть СЮДИ

Круговий рух на просп. Інженерів

На цьому круговому перехресті перед виїздом на коло з усіх примикаючих вулиць облаштують додаткові знаки 2.1. “Дати дорогу”, 4.10 “Круговий рух” і табличками 7.8. “Напрямок головної дороги”.

Олександр Шумейко пояснив, що оскільки на просп. Інженерів лише одна смуга має асфальтове покриття, її поки що зроблять двосторонньою. Відповідно з двох її сторін облаштують знаки 1.26 “Двосторонній рух”.

попередня схема, до якої внесли зміни зазначені у тексті вище / для перегляду зображення у повному розмірі натисніть СЮДИ

Директор кропивницької філії ДП УМВС України “Інформ-ресурси” в Кіровоградській області Олександр Шумейко наголосив, що на усіх перехрестях з круговим рухом у Кропивницькому буде розміщено інформаційну табличку 5.64 “Зміна схеми руху”, яка попереджуватиме водіїв про те, що попереду встановлено нові знаки.

табличка 5.64. “Зміна схеми руху” / зображення: pdd.ua

Таким чином у Кропивницькому урегулювали рух на усіх кругових перехрестях. Потреба встановлення додаткових дорожніх знаків у Кропивницькому виникла після внесення змін до статті 41 Закону України “Про дорожній рух” (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу), які Верховна Рада прийняла 4 квітня. Ці зміни вступили у силу 28 квітня.

На попердньому своєму засіданні комісія з питань безпеки руху також узгодила встановлення нових знаків на чотирьох інших перхрестях з круговим рухом – по вул. Короленка біля аеропорту; по вул. Євгена Маланюка (Площа Дружби Народів); по проспекту Університетському, що на 101-му мікрорайоні; на площі Богдана Хмельницького.

Круговий рух на перетині вул. Короленка, Толстого, Романа Шухевича та Олександрівського шоссе

Перехрестя біля аеропорту члени комісії вирішили обладнати додатковими знаками 2.1. “Дати дорогу” та 4.10 “Круговий рух”. Крім того, до знаків додадуть таблички 7.8. “Напрямок головної дороги” та відновлять знаки 4.2, які вказують напрямок руху.

Запропонована схема руху на круговому перехресті біля аеропорту, до якої внесли незначні уточнення, виглядає отак:

для перегляду зображення у повному розмірі натисніть СЮДИ

Круговий рух на перетині вул. Євгена Маланюка, Полтавської та Андрія Матвієнка

На перехресті на Площі Дружби Народів так само обладнають додаткові знаки 2.1. “Дати дорогу” та 4.10 “Круговий рух”, а також додадуть таблички 7.8. “Напрямок головної дороги”. Крім того, зі сторони вул. Євгена Маланюка та Полтавської встановлять знаки, які вказуватимуть напрям руху по смугах.

Схема руху на цьому круговому перехресті виглядає отак:

для перегляду зображення у повному розмірі натисніть СЮДИ

Круговий рух на перетині вул. Мурманської з просп. Університетським та Промисловим

Це перехрестя на 101-му мікрорайоні так само обладнають додатковими знаками 2.1. “Дати дорогу”, 4.10 “Круговий рух” і табличками 7.8. “Напрямок головної дороги”.

Крім того, на відрізку дороги всередині кола, заборонять рух. Там встановлять два знаки 3.21. “В’їзд заборонено”. Зі сторони просп. Університетського також встановлять знаки “Рух по смугах” та 1.5.1 “Звуження дороги”.

для перегляду зображення у повному розмірі натисніть СЮДИ

Круговий рух на площі Богдана Хмельницького

Це кругове перехрестя, як і решту, обладнають додатковими знаками 2.1. “Дати дорогу”, 4.10 “Круговий рух” і табличками 7.8. “Напрямок головної дороги”.

На цьому перехресті зміни найбільше торкнуться водіїв автобусів, які паркуються безпосередньо біля площі Богдана Хмельницького через дорогу від лялькового театру та решти водіїв, які звикли ставити свої автівки біля площі. Стоянку на узбіччях безпосередно біля овалу площі забронять. Відповідно там встановлять два знаки 3.34. “Зупинку заборонено”. Кінцеву стоянку маршрутних автобусів № 274 звідти перенесуть на вул. Шульгіних у район 4-ї школи та ДЮЦу. Але відстій автобусів буде перенесено туди лише після встановлення знаків і ямкового ремонту вул. Шульгіних.

Крім того, на виїзді з парковки будинку побуту встановлять знак 4.4 “Рух прямо або праворуч”.

для перегляду зображення у повному розмірі натисніть СЮДИ

Як сьогодні повідомив начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко, усі нові дорожні знаки будуть встановлені до 10 червня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар