Частину малих проектів громадського бюджету “розкинуть” на профільні управління

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Сьогодні, 22 травня, відбулося засідання комісії з визначення переможців проектів громадського бюджету м. Кропивницького. Перемогу отримали 22 малих проекти та 2 великих. Малі проекти планують передати на розгляд комісій, за результатами яких деякі з проектів будуть досліджуватися галузевими управліннями.

Більшість проектів спрямовані на реалізацію освітніх програм та благоустрою житлово-комунального господарства.
 
Із малого бюджету виділять кошти на 22 малі проекти. Залишок коштів із цього бюджету складає 60 тисяч гривень, але їх не вистачає, щоб оплатити наступний проект.
 
Бюджету великих проектів вистачить лише на повну оплату проекту-переможця “Благоустрій парку “Покровський” – 740 500 гривень. Проект “Зігріємо наших дітей та покращимо обличчя нашого мікрорайону (НВО №8)”, який зайняв друге місце, не вкладається у заплановану суму (загальна вартість двох проектів за планом – 1,2 млн грн). Тому у питанні другого проекту розглядається два варіанти виконання: профінансувати його частково або ж за рахунок заощаджених коштів від малих проектів, які переглянуть профільні комісії.
 
Через велику кількість освітніх проектів, члени комісії подали пропозиції розподілити деякі малі проекти через галузеві управління. Ті проекти, які можуть бути профінансовані за рахунок основного міського бюджету, планують “перекинути” на профільну статтю видатків бюджету наступних років. Решту проектів, як і планувалося, профінансують за рахунок громадського бюджету.
 
Виділення коштів розпочнеться, коли депутати на сесії міської ради затвердять список переможців.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар