ІТ-фестиваль, вулична музика, футбол, ніч музеїв: на кропивничан чекає насичена субота

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Цього тижня у Кропивницькому заплановано ряд цікавих і різнопланових заходів. Особливо насиченою буде субота. Заходи саме цього дня для вас зібрала Перша електронна.

Міський півмарафон

Сьогодні, 20 травня, із нагоди Міжнародного Дня Сім’ї у Кропивницькому відбудеться Кропивницький півмарафон.

Його мета – популяризація Кропивницького як міста проактивних і здорових людей.
Ми хочемо посилювати туристичну привабливість міста на Інгулі.

Кропивницький півмарафон 2017 – Kropyvnytskyi Half Marathon 2017 – одна із найбільших спортивних подій цього року в нашому місті для професійних спортсменів та бігунів-аматорів. Якщо ви полюбляєте нові виклики, якщо вам подобається бути у вирі цікавих подій, якщо ви спортивні та цілеспрямовані, тоді Kropyvnytskyi Half Marathon 2017 – ваш варіант!

У кожного своя мета – мрієш у майбутньому пробігти марафон, або мати гарну фізичну форму, чи довести, що ти сильний та витривалий тощо. Цілі у нас різні, але перший крок до їх досягнення ми можемо зробити разом!

Приєднуйся, адже ти того вартий

Реєстрація учасників до забігу почнеться навпроти Меморіалу Слави на Фортечних Валах о 8:30 ранку, старт – о 9:30. У програмі забіги на 21 км, 10 км, 5 км, 2,8 км, дитячий забіг.

У програмі: 
Майстер клас з самооборони та рукопашного бою
Майстер-клас з йоги «Поєднай розум, тіло і дух воєдино!».
Майстер клас зі слеклайну та баланс-борду від екстрим-клубу «EKVITAS»
Вуличний університет від ФРІ.
Церемонія нагородження учасників забігу.
Лотерея серед учасників забігу.
Дитячі розваги та конкурси.

Офіційна сторінка у Фейсбук

Офіційний сайт

Блоги під відкритим небом: малюй, щоб тебе почули!

У рамках цього ж заходу відбудеться майтер-клас з блогерства.  У рамках проекту Платформа для блогерів: Community відбудеться вулична блогова акція “Блоги під відкритим небом: малюй, щоб тебе почули!”.

Ми запрошуємо дітей та дорослих долучитися до створення незвичайних блогових мотиваційних записів у “живому режимі”. Будемо створювати мальовані мотиваційні бабли для бігунів.

Проект є компонентом Програми по захисту прав внутрішньо переміщених жінок – за підтримки Фонду Чорноморського співробітництва (Black Sea Trust for Regional Cooperation), що реалізовується Фондом прав людини.

Регіональний партнер Громадська організація “Турбота”. Координатор вуличної акції – Ірина Ткаченко, телефон: 0976931163

Футбол

О 14:00 на стадіоні “Зірка” у Кропивницькому відбудеться зустріч ФК “Зірка” та “Волинь” (Луцьк).

Vesna-Soft 2017

Щорічний молодіжний ІТ-фестиваль Vesna-Soft 2017 для школярів та студентів пройде цього року 20 травня о 9:00.

Учасники зможуть презентувати свої проекти у трьох номінаціях:
– Програмування
– Арт і дизайн
– Робототехніка

Також цьогорічний фестиваль буде особливим тим, що вперше учасники зможуть позмагатися на міжпланетному хакатоні.

Впродовж всього дня буде проходити виставка інновацій.

Цього року до участі запрошують представників області та інших міст України.
Організатори запрошують до співпраці партнерів і учасників виставки інновацій. З питаннями та позиціями пишіть сюди: vesna@programming.kr.ua.

Усі бажаючі мають зареєструватися.
Більше інформації про фестиваль ви знайдете на сайті.
Та на сторінках у соцмережах: Фейсбук та Вконтакте.

Фестиваль вуличної музики

Об 11:00 по вулиці Дворцові відбудеться танцювальний джем. Саме це стане початком фестивалю вуличної музики у Кропивницькому.

День Вуличної Музики (Street Music Day) в Україні – це масштабний міжнародний волотерський проект, який вже вчетверте проходитиме в Україні. Цього року – 20 травня, – він пройде у м. Києві та ще у 27 містах по всій Україні, у тому числі – у Кропивницькому. Дізнатися більше про подію у нашому місті можна на Фейсбуці за посиланням

Виставка творів учасників Художнього пленеру-2017

о 14-00 год. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна – у рамках культурно-мистецької просвітницької акції «Музейні гостини», присвяченої 125-річчю з дня народження О.О.Осмьоркіна, – відбудеться презентація спільного арт-проекту музею та галереї «Єлисаветград» – «Виставка творів учасників «Художнього пленеру – 2017». Проект присвячено 125-річчю з дня народження О.О.Осмьоркіна». Експозицію виставки складають понад тридцять живописних та графічних творів, написаних під час пленеру, відомими сучасними митцями з Києва, Одеси, Чернігова, Харкова, Кропивницького і навіть з Білорусі та Китаю, серед яких – народний художник України Анатолій Горбенко, заслужені художники України Анатолій Кравченко та Леонід Заборовський, члени Національної Спілки художників України Світлана Аношкіна, Ольга Аль-Хадж, Тетяна Діденко, Сергій Дуплій, Анатолій Шаповалов, Юрій Вінтенко та Валерій Давидов, а також Ленур Веліляєв, Юрій Платонов та Цзянь Лю.

Колоритні пейзажі яскраво відображають архітектуру історичного центру нашого міста, вируюче життя його мешканців, а також ліричні весняні краєвиди степового краю.

Театр ляльок

Театр ляльок запрошує 20 травня на музичну казку з танцями і співами, розіграну у жанрі балагану.

Дружно живуть у лісі мудра Сова, голосистий Півень, товстун-Хом’як і красуня-Коза з пустунами-козенятами. Цілими днями безтурботно бавиться малеча під лагідним сонечком. Та одного разу, на лісовій галявині з’являється голодний Вовк.
Отримавши від Сови інформацію про лісових мешканців, сіроманець задумав поласувати козячою родиною, але не так просто виманити з хати розумних козенят, які, залишившись самі вдома, слухняно виконують мамині настанови.

Театр Корифеїв

Театр імені Кропивницького запрошує 20 травня на дві вистави:  об 13.00 виставу для дітей “Дюймовочка та метелик” та о 17:00 для дорослих “Ніч Святого Валентина” – Вінницького обласного українського академічного музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського.

Міськрада анонсує

09.00 – кропивницький міський напівмарафон (Фортечні Вали)

10.00 – обласний етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя» (КДЮСШ № 2)

11.00-15-00 – спільний мистецький проект музею О.Осмьоркіна та дитячої школи мистецтв «Художні студії» на тему: «Цей загадковий жіночий портрет…» та презентація експрес-виставки творів учасників (музей О.Осмьоркіна)

11.00 – змагання з жиму лежачи (ДЮК «Моноліт»)

10.00 – Всеукраїнський турнір з таеквон-до (ІТФ), присвячений пам’яті героя АТО Олексія Волохова (спортивний клуб «Зірка»)

12.00 – спортивно-розважальна програма «Сила та здоров’я» (ДЮК «Мрія»)

12.00 – 22.00 – IV музичний фестиваль «День Вуличної Музики» (Street Music Day) (центральна частина міста, вулиця Дворцова)

14.00 – презентація спільного арт-проекту музею О.Осмьоркіна та Галереї «Єлисавеград» – «Виставка творів учасників «Художнього пленеру – 2017», присвяченого 125-річчю з дня народження О.О.Осмьоркіна» (музей О.Осмьоркіна)

14.00 – віртуальний вернісаж «Візит в художню майстерню Леонардо да Вінчі» (МЦБС філія № 11)

14.00 – розважально-пізнавальний захід до Дня Європи «Європа очима дітей» (ДЮК «Скіф»)

20.05. – 21.05.

10.00 – відкритий чемпіонат міста з гімнастики художньої (НВО № 19)

 Про ці та інші заходи читайте на Першій електронній згодом.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар