У Кропивницькому визначились, як обиратимуть проект пам’ятника Героям Майдану

малюнок Юрія Журавля

Сьогодні, 11 квітня, члени виконкому міської ради Кропивницького погодили рішення Про організацію відкритого конкурсу на кращу пропозицію пам’ятного знака/композиції на честь Героїв Майдану.

Конкурс буде оголошено 20 квітня, термін подачі робіт – до 20 липня. Підбиття підсумків відбудеться – 25 серпня.

Згідно з проектом рішення, виконавчий комітет вирішив:

  1. Провести відкритий конкурс на кращу пропозицію пам’ятного знака/композиції на честь Героїв Майдану в місті Кропивницькому (надалі – Конкурс).
  2. Затвердити Положення про Конкурс на кращу пропозицію пам’ятного знака/композиції на честь Героїв Майдану в місті Кропивницькому.
  3. Визнати організатором Конкурсу управління містобудування та архітектури Кіровоградської міської ради.
  4. Утворити журі для розгляду конкурсних пропозицій на кращу пропозицію пам’ятного знака/композиції на честь Героїв Майдану в місті Кропивницькому та затвердити його склад згідно з додатком.

До участі у Конкурсі запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців – дипломованих професійних архітекторів, дизайнерів, художників, скульпторів, а також студенти архітектурних і художніх навчальних закладів. Участь у Конкурсі іноземних фахівців, студентів закордонних навчальних закладів не забороняється.

Як повідомив Першій електронній головний архітектор міста Вадим Мездрін, цей доопрацований проект рішення суттєво відрізняється від попередніх лише одним пунктом – про голосування за конкурсні роботи у соцмережі Фейсбук. Цей пункт виключили, визначивши, що усі відібрані проекти пам’ятного знаку будуть виставлені у приміщенні міської ради на так звані громадські слухання. Тобто кожен бажаючий кропивничанин зможе переглянути проекти і віддати голос за найкращий на його думку.

Потім результати зауважень і пропозицій громадськості та фахівців передаються членам журі для ознайомлення і врахування. Члени журі ухвалюють рішення шляхом голосування. Проект, який набере найбільшу кількість голосів, вважається переможцем Конкурсу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар