У Кропивницькому проходить конкурс на знання Конституції України

З 24 березня по 5 квітня проводиться перший (відбірковий) етап обласного огляду-конкурсу на кращі знання положень Конституції України в кожному районному центрі на території усієї Кіровоградщини.

Про це повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Кіровоградській області.

Наказом керівника обласного органу юстиції визначено склад оргкомітетів із числа працівників районних відділів державної виконавчої служби, державної реєстрації актів цивільного стану та нотаріальних контор.

Відтак учора, 28 березня, на базі Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу відбувся перший етап конкурсу для кропивницьких школярів. У рамках заходу між собою змагалися учні 10 і 11 класів. Усього в конкурсі по місту виявили бажання взяти участь 17 міських старшокласників.

“Участь у конкурсі дасть вам можливість перевірити, наскільки досконало ви знаєте положення Конституції України й таким чином зрозуміти, на що ще потрібно звернути свою увагу під час підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. Навіть якщо ви не маєте бажання пов’язати своє майбутнє з юридичною сферою, вам все одно слід знати свої права, адже несправедливість може вас очікувати буквально на кожному кроці. Саме тому з метою запобігання порушень прав громадян Міністерством юстиції України було розроблено програму «Я маю право», яка буде реалізовуватися на загальнонаціональному рівні. Завдяки цьому кожний громадянин буде знати, як вийти зі скрутних життєвих ситуацій і захистити свої законні права”, – відзначив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Варто відзначити, що переможці другого підсумкового етапу конкурсу на кращі знання Конституції України будуть нагороджені грамотами та подарунками. Окрім цього, за ініціативи начальника ГТУЮ у Кіровоградській області Вадима Гуцула для випускників буде проведена фахова підготовка для того, щоб допомогти їм у підготовці до вступу в юридичні виші та проявити в них ініціативу й зацікавленість у виборі конкретних юридичних професій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар