У Кропивницькому депутатська земельна комісія з третьої спроби таки запрацювала

Учора, 28 березня, у Кропивницькому з третьої спроби таки відбулося засідання депутатської постійної комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. На нього, хоч із запізненням, але з’явився депутат Сергій Капітонов, який був відсутній попередні два рази.

Про це повідомляється на сайті міської ради Кропивницького.

На початку засідання у залі було три депутати, які відівідували комісію і попередні рази – голова комісії Олександр Шамардін, а також Андрій Ларін та Вадим Дрига. Решта або не відповідали на телефонні дзвінки взагалі, або казали, що дуже зайняті. Лише один – Сергій Капітонов сказав, що вже на шляху до міської ради. Поки його чекали, люди, які вже по кілька разів дарма приходили на засідання комісії і які тривалий час чекають, доки вирішиться їхнє питання, висловлювали своє обурення.

“Я протягом півтора року не можу отримати землю під гараж, – каже Олена Задніпряна. – А він мені конче необхідний. Справа в тому, що моя донька хвора на онкологічну недугу, нам доводиться дуже часто їздити на обстеження, лікування. Машину поставити немає де, залишаємо її на стоянці і платимо за це гроші. Я не можу зрозуміти депутатів – а якби я, лікар, не ходила на роботу? Чому вони думають, що вони вище за інших?”

“Мій син – майстер спорту, неодноразово представляв Україну на міжнародних змаганнях, потім, отримавши травму, став інвалідом І-а групи, – каже Ганна Хлевіцька. – І ось вже скільки часу ми не можемо отримати гараж. Тоді як у нашому дворі їх понаставляли люди, які явно на це не мали права”.

“Ми вже втретє приходимо на засідання комісії, – каже перший заступник виконавчого директора філії Національної телекомпанії України «Кіровоградська регіональна дирекція» Олена Кваша. – Просимо зменшити орендну плату за користування землею під Телецентром, оскільки знаходимося в процесі реформування і у нас зменшено фінансування. Однак приходимо дарма, бо депутати ігнорують засідання комісії.

Третій раз прийшов на засідання земельної комісії і голова комітету мікрорайону Никанорівка Віктор Гончаров. Просить землю під дитячий спортивний майданчик. Також серед присутніх були і воїни АТО. Дехто хоче отримати належну йому за законом земельну ділянку, ще один учасник АТО прагне отримати дозвіл на відкриття магазину із соціальними знижками для наших захисників.

За період бойкоту засідань земельної комісії деякими депутатами накопичилося понад 200 питань, які потрібно розглянути.

Третє засідання земельної комісії все ж відбулося. Хоч і з запізненням, однак прийшов Сергій Капітонов. Члени комісії, за його пропозицією, виключили з порядку денного ряд питань, що стосувалися надання гаражів та аукціонів, однак ті питання, які стосувалися присутніх у залі інвалідів, воїнів АТО розглянули позитивно.

Депутати Віталій Бєлов, Юрій Гребенчук та Юрій Деркаченко так і не з’явились на засідання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар