Чи платитимуть кропивничани щомісячну абонплату за розподіл газу?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) встановила для населення і промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу. У контактному центрі для абонентів “Кіровоградгаз” наразі не роз’яснюють, які рахунки за абонплату розподілу газу чекати кропивничанам та мешканцям Кіровоградщини.

Як передає агентство Українські Новини, нові тарифи є абонплатою за підключення до системи газопостачання і оплачуються щомісяця на підставі потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання.

“У ці тарифи на розподіл газу фактично закладені витрати Укртрансгазу на транспортування газу магістральними газопроводами до газорозподільних систем (близько 23% в структурі тарифу). Для населення тариф за розподіл встановлений суттєво нижче тарифу для промислових споживачів, з метою соціального захисту. Протягом 3 років рівні тарифів для побутових і непобутових споживачів будуть вирівняні”, – йдеться у повідомленні Українських Новин.

Перша електронна поцікавилася у контактному центрі ВАТ “Кіровоградгаз” про особливості такого нововведення у Кропивницькому. Консультант повідомила, що наразі в них ще немає такої інформації.

Коментар керівництва “Кіровоградгаз” читайте на Першій електронній згодом.

До речі, у тому ж матеріалі Українських Новин повідомляється, що з 1 квітня тариф на розподіл газу для побутових споживачів компанії Київоблгаз становитиме 2,549 коп./куб. м на годину, для промислових – 3,607 коп./куб. м на годину (всі тарифи без ПДВ). А в Києві для побутових і непобутових споживачів ПАТ Київгаз тариф буде однаковий – 1,273 коп./куб. м на годину.

Згідно з повідомленням, абонплата на розподіл для найбільш поширеного типу лічильника (G4, 54% від загальної кількості абонентів і близько 80% від загального споживання по країні) за місяць становитиме близько 92 гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар