У Кропивницькому за три місяці закрилися понад 2 тис. ФОПів

© icg.net.ua

У Кропивницькому за три місяці 2017 року, після підписання Президентом України змін до закону щодо роботи фізичних осіб-підприємців, за яким їх зобов’язали сплачувати податки за новими правилами, припинили свою підприємницьку діяльність 2192 ФОП.

Про це Першій електронній розповів керівник ЦНАП міської ради Антон Шевченко.

Зокрема, посадовець повідомив, що поряд із закриттям понад 2 тис. ФОП, відкрили за цей період лише 357. Найбільше припиняли свою підприємницьку діяльність у січні: було припинено -1590 ФОП, а зареєстровано 55.

Проте, як зазначив Антон Шевченко, до березня спостерігалася тенденція на зменшення кількості бажаючих закрити свій бізнес. Зокрема, у поточному місяці таких було 215. А оформили ФОП у березні 122 особи.

Детальніше, дивіться у нашій інфографіці.

Тим часом в Україні з 20 березня масове закриття ФОП припинилося. За даними сервісу моніторінгу Opendatabot, на цьому тижні українці відкрили більше ФОП, ніж закрили.

З початку року в Україні було закрито понад 300 тисяч ФОП, відкрито — 50 тисяч. Загальне падіння кількості — 250 тисяч.

Нагадаємо, 27 грудня 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону щодо роботи фізичних осіб-підприємців (ФОП), за яким вони сплачуватимуть податки за новими правилами.

За новини нормами, з 1 січня 2017 2-га та 3-тя групи ФОП повинні платити єдиний соціальний внесок понад 704 гривні на місяць, навіть якщо підприємці тимчасово не мають жодного прибутку.

Раніше ФОП мав сплачувати 5% податок та ЄСВ у разі отримання прибутку. Якщо ж руху коштів не було, то сплачувати не було необхідності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар