На Кіровоградщині директор підприємства сплатив вдвічі більше податків, ніж збирався приховати

На Кіровоградщині директор одного з підприємств сплатив до бюджету понад 1,1 млн. грн, що майже на півмільйона перевищує суму несвоєчасно сплачених податків, які він збирався приховати.

Про це повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.

У березні ц.р. слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області закінчено чергове провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом умисного ухилення від сплати податків директором одного з підприємств, зареєстрованого на території Кіровоградської області.

Директор даного підприємства спробував збільшити свій дохід від господарської діяльності за рахунок несплати податку на додану вартість з реалізації виробленого товару та податку на прибуток. Керівник підприємства довго не замислюючись над схемою ухилення від сплати податків, не відобразив у бухгалтерському обліку та податковій звітності частину проведених операцій по продажу товарів, що призвело до втрат бюджету у значних розмірах.

Під час досудового розслідування по кримінальному провадженню, внесеному до ЄРДР за ч.1 ст.212 (умисне ухилення від сплати податків), підозрюваний визнав свою провину та повністю відшкодував завдану державі шкоду, добровільно сплативши до бюджету понад 1,1 млн. грн., що майже на півмільйона перевищує суму несвоєчасно сплачених податків.

Відповідно до вимог ч.4 ст.212 КК України дане кримінальне провадження направлено до суду з клопотанням про звільнення останнього від кримінальної відповідальності у зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків.

З початку року в ході оперативного супроводження розслідування кримінальних проваджень, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами ухилення від сплати податків, за рахунок відшкодування завданих державі збитків, бюджет країни поповнився на суму понад 2,2 млн.гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар