На що планують витратити 32 млн грн виділені на розвиток галузі охорони здоров’я Кропивницького

Програму розвитку галузі охорони здоров’я м. Кропивницького на 2017-2020 роки затвердили депутати міської ради на останній сесії. Програмою передбачено спрямувати у 2017 році на розвиток галузі охорони здоров’я майже 32,5 млн грн.

Про це повідомляє управління охорони здоров’я Кіровоградської міськради.

Метою Програми є профілактика та раннє виявлення захворювань, зниження захворюваності, інвалідності і, як наслідок, збереження та зміцнення здоров’я населення міста Кропивницького, зниження смертності населення, підвищення якості та ефективності надання медичної допомоги.

Завдяки реалізації затвердженої програми планується підвищити якість та доступність медичної допомоги, покращити кадровий ресурс галузі та рівень професійної підготовки фахівців з питань профілактики і раннього виявлення хвороб, діагностики та лікування, знизити рівень захворюваності та смертності населення.

У видатках програми закладено кошти на забезпечення пільгових категорій населення, в першу чергу дітей, лікарськими засобами згідно з чинним законодавством, забезпечення ліками та продуктами харчування ветеранів війни та дітей пільгових категорій під час стаціонарного лікування, надання пільгової стоматологічної допомоги мешканцям міста.

Частину коштів буде спрямовано на покращення матеріально-технічної бази лікувальних закладів: проведення поточних та капітальних ремонтів приміщень і будівель, забезпечення закладів сучасним лікувально-діагностичним обладнанням та санітарним транспортом, запровадження системи електронного документообігу, зокрема електронного обігу медичних форм та створення електронного реєстру пацієнтів, підвищення рівня збереження енергоресурсів у лікувально-профілактичних закладах міста, створення систем забезпечення пожежної безпеки, а також поліпшення житлових умов медичних працівників.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар