Винуватцю смертельної ДТП Постриганенку залишили вирок у вигляді 5 років позбавлення волі

Олександр Постриганенко під час судового засідання 25.08.2016

Судом апеляційної інстанції залишено в силі вирок Кіровського районного судом м. Кіровограда, яким 20-річного водія Олександра Постриганенка визнано винним у вчиненні ДТП, що сталась 27 червня минулого року у Кропивницькому та в результаті якої постраждало 6 осіб, в тому числі діти.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Водія визнано винним за ч.2 ст.286 КК України, тобто порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження.

За принципової позиції державного обвинувача винуватцю смертельної ДТП судом апеляційним судом залишено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керуванням транспортним засобом строком на 3 роки.

Нагадаємо, 15 листопада 2016 року, суд за головування суді Євгена Романюка постановив визнати Постриганенка винним у скоєному злочині і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років. Крім того, Постриганенка позбавили права керувати авто строком на 3 роки.

Олександр Постриганенко на суді, фото Олени Шворак

27 червня, водій автомобіля “Citroen” Олександр Постриганенко, ймовірно, перебуваючи напідпитку, перевищив швидкість та виїхав на зустрічну смугу по вул. Київській, внаслідок чого зіштовхнувся з “Москвичем”. Водій радянського авто згодом помер у лікарні, а 5 пасажирів отримали важкі травми, в тому числі 6-річний хлопчик.

29 червня суддя Ленінського райсуду Андрій Загреба виніс рішення залишити Олександра Постриганенка під вартою строком на 60 діб без права на заставу.

7 липня апеляційний суд відмовив у скарзі захисту підозрюваного, а 25 серпня Ленінський райсуд Кропивницького постановив продовжити термін перебування Олександра Постриганенка під вартою на строк до 28 вересня.

20 вересня суддя Кіровського райсуду Євген Романюк постановив прийняти справу до розгляду, і продовжив перебування обвинуваченого Олександра Постриганенка під вартою сроком на 60 діб.

28 вересня розгляд справи було розпочато, але через неявку у судове засідання адвоката підозрюваного Кричуна та представників обласної лікарні у судовому засіданні було оголошено перерву до 11 жовтня.

11 жовтня суддя Романюк заслухав сторони захисту і обвинувачення, а також самого підозрюваного. Олександр Постриганенко повністю визнав свою вину, але не погодився з сумою, яку він має сплатити постраждалим через заподіяну моральну шкоду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар