Віце-консул США розповіла кропивницьким студентам про програму академiчних обмiнiв

Сьогодні, 14 березня, у ЦДПУ ім. В. Винниченка завітав віце-консул посольства США в Києві. Метою зустрічі зі студентами університету стало обговорення програми обміну студентів «Work and travel».

Програма наукових обмінів Сполучених Штатів Америки спонсорується Державним департаментом та посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Ідеєю програми є взаємодія та взаєморозуміння студентів, які відвідують інші країни по-обміну з родинами, в яких вони житимуть.

Програма успішно діє з 1946, нині – у 155 країнах світу. За час існування Програми в Україні – з 1992 року – близько 1000 українців навчались, стажувались, проводили дослідження в США; в свою чергу, понад 650 американців викладали в українських вишах й займались науковою працею.

«Студенти, які поїдуть в США за обміном матимуть змогу навчатися в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра. У програмі можуть брати участь студенти старших курсів та випускники ВНЗ. Післядипломна освіта в США є поєднанням навчання з індустріальною дослідницькою працею. Система цього рівня освіти передбачає широкий спектр можливостей: здобуття магістерського ступеня; навчання за суміжною спеціальністю; підготовка до кваліфікаційних іспитів і вступу до аспірантури”, – повідомила під час промови віце-консул посольства США в Києві Наомі Анісман.

Із деталями Програми академiчних обмiнiв iменi Фулбрайта в Українi можна ознайомитися тут.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар