У 2017 році дороги Кіровоградщини за майже 291 млн грн утримуватиме ДП “Кіровоградський облавтодор”

В останній день зими, 28 лютого, Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області підписала з ДП Кіровоградський облавтодор ВАТ ДАК “Автомобільні дороги України” одразу два договори на експлуатаційне утримання автомобільних доріг у Кіровоградській області. Дану інформацію опубліковано на сайті електронної системи публічних закупівель «ProZorro».

Про це пише Центр медіарозслідувань “Прозоро”.

В обидвох тендерах єдиним конкурентом облавтодора виступило ТОВ «СК Автострой» власником якої є екс-тренер з тайського боксу, майстер спорту СРСР з боксу, суддя міжнародної категорії Віктор Гнєзділов.

Фінансування послуг за договорами здійснюватиметься за рахунок державного та міських бюджетів.

Перший договір, на суму 45 млн. грн., стосується доріг загального користування місцевого значення протяжністю 4262,6 км. Пропозиція єдиного конкурента – ТОВ «СК Автострой», була на 10 мільйонів більшою. У підсумку на утримання одного кілометру дороги в середньому за рік має бути витрачено 10,55 тисячі гривень.

Згідно умовами другого договору, за 245,9 мільйонів облавтодор рік утримуватиме автомобільні дороги загального користування державного значення протяжністю 1996,6 км на території Кіровоградської області. На даному тендері пропозиція конкурента – ТОВ «СК Автострой», була всього на 100 тисяч дорожчою і склала 246 мільйонів. Цікаво, що в середньому утримання одного кілометру дороги державного значення вартуватиме бюджету в 11,6 разів дорожче за дороги місцевого значення – 123,16 тисячі гривень на рік.

 

Згідно пункту 2.2 обох договорів, окрім безпосередньо експлуатаційного утримання доріг підрядник бере на себе зобов’язання виконувати протягом року роботи:

– з ліквідації аварійно небезпечних місць автодоріг;

– з ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод;

– з виконання приписів Нацполіції України та Замовника;

а також інші передбачені договором роботи.

Характерно, що в день підписання договорів, 28 лютого, на сторінці ДП Кіровоградський облавтодор ВАТ ДАК “Автомобільні дороги України” у мережі Facebook з’явилось звернення до жителів області наступного змісту: “З першого березня активно розпочинаються роботи з аварійного ремонту доріг. Цього року стан доріг після зими критичний. Роботи дуже багато. І ми прагнемо її виконувати максимально якісно. Отже закликаємо всіх охочих долучитися до громадського контролю за ходом ремонтних робіт.
Якщо ви дорогою побачили порушення – надсилайте фото та відео з вказанням області та ділянки дороги на електронну адресу – zvernennya.remont.dorig@gmail.com”.

Враховуючи, що працівників облавтодору неодноразово звинувачували у непрофесійному проведенні ремонтних робіт, дана пропозиція буде більше ніж доречною.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар