У Кропивницькому презентували монографію Олександра Колотухи “Рекреаційно-туристські ресурси Кіровоградської області”

фото kr-admin.gov.ua

У Кропивницькому 28 лютого в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського презентували книгу методиста комунального закладу “Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді”, доктора географічних наук, доцента кафедри географії та геоекології природничо-географічного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Олександра Колотухи “Рекреаційно-туристські ресурси Кіровоградської області”.

Про це пише сайт КОДА.

За словами автора монографії Олександра Колотухи, в книзі представлено туристичні маршрути, які він збирав у процесі активної дослідницької роботи понад двадцять років – з 1996 по 2016 рік. На думку доктора географічних наук, дослідження буде корисним для науковців, керівників туристсько-краєзнавчих об’єднань учнівської та студентської молоді, студентів географічних та історичних спеціальностей, краєзнавців та туристів-спортсменів.

фото kr-admin.gov.ua

У книзі розглянуто географічні особливості, оцінено рекреаційно-туристські ресурси Кіровоградської області – природні, соціально-економічні, культурно-історичні. Також виконано рекреаційно-туристське районування та визначені туристсько-краєзнавчі можливості Кіровоградщини для організації пішохідних туристських походів та інших видів туризму. Олександр Колотуха впевнений, що Кіровоградщина з вигідним географічним розташуванням, різноманітним природно-кліматичним та культурно-історичним потенціалом є досить привабливою для розвитку національного туризму.

Тираж книги у 300 примірників буде безкоштовно поширений серед навчальних закладів та бібліотек області.

З цією подією автора монографії привітав перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко.

“Ця книга говорить про те, що в наш час туризм – це досить потужний ринок послуг, який приносить величезні прибутки. Звично думати, що привабливі туристичні маршрути пролягають десь там у Європі, Америці, Азії, в західній чи південній частині України, та насправді Кіровоградщині є чим вразити активних мандрівників, передусім своїми природними, історичними та культурними особливостями”, – підкреслив Сергій Коваленко.

фото kr-admin.gov.ua

Як зазначив перший заступник голови ОДА, у сфері книговидання 2017 рік розпочався досить успішно. Вдруге цього року відбувається презентація книги, виданої у рамках обласної програми розвитку книговидання та книгорозповсюдження. Нинішнього року на видання книг також передбачено фінансовий ресурс в обласному бюджеті.

фото kr-admin.gov.ua
фото kr-admin.gov.ua
Поширити:

Залишити коментар:

коментар