У Запоріжжі продовжили розгляд справи поплічника терористів “ДНР”, через якого загинула група кропивницьких спецпризначенців

фото з Фейсбуку “Національного корпусу Запоріжжя”

Учора, 21 лютого, в Куйбишевському районному суді Запорізької області продовжили розгляд справи Миколи Бутрименка, якого звинувачують у терористичних діях та фінансуванні тероризму. Чоловік передав терористам “ДНР” інформацію про розташування групи бійців кропивницького 3-го полку спецпризначення, після чого їх розстріляли. Через дії підозрюваного загинули 10 військовослужбовців 3-го полку.

На вчорашньому засіданні суд заслухав свідчення родичів загиблих бійців у режимі відеоконференції, повідомляється на сторінці “Національного корпусу Запоріжжя” у Фейсбуці. Зокрема, родичі загиблих спецпризначенців свідчили через відеозв’язок з Кіровоградського районного суду.

Про участь Бутрименка у загибелі своїх рідних постраждалі знають із слів їх побратимів, які брали участь у операції із пошуку збитого пілота, та впевнені у провині обвинуваченого.

На минулому засіданні бійці, яким вдалося вижити після тих трагічних подій, підтвердили змову Бутрименка з терористами і розповіли, що бачили його зі зброєю у компанії окупантів.

16903200_1214425951987289_3016520585037398377_o
фото з Фейсбуку “Національного корпусу Запоріжжя”

Нагадаємо, Микола Бутрименко в ході змови з терористами так званої “ДНР” брав активну участь у розстрілі українських військових, кропивницьких спецпризначенців, які виконували бойове завдання з порятунку пілотів збитого літака СУ-29 в районі міста Сніжне Донецької області.

Встановлено, що 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Латишеве Шахтарського району Донецької області розташувалися 19 військовослужбовців ЗСУ.

Місцевий мешканець, прихильник терористичної організації «ДНР», увійшовши в довіру до військовослужбовців, посилаючись на необхідність поїхати до своєї дружини, виїхав на власному автомобілі в напряму міста Сніжне Донецької області. Звідти чоловік вже повернувся у супроводі не менш нiж 4 одиниць важкої військової бронетанкової техніки разом з учасниками незаконно збройного формування терористичної організації «ДНР». В результаті нерівного бою 10 військовослужбовців ЗСУ загинуло, 5 потрапили у полон.

Зокрема, у тому бою загинули бійці кропивницького 3-го полку спецпризначення: старший солдат Сергій Гришин, старший солдат Лев Панков, капітан Тарас Карпа, старшина Олексій Глобенко, старшина Андрій Шершень, старший солдат Ярослав Шимчик, капітан Кирило Андреєнко, підполковник Сергій Лисенко та сержант Анатолій Бузуляк. Солдат Роман Рикалов вважався зниклим безвісти. Його осoбу встанoвили завдяки результатам експeртизи ДНК, але прoтягом 3-х рoків батьки не хoтіли визнавати смeрть сина.

Зараз підозрюваний знаходиться у СІЗО у Маріуполі. Після самовідводу суддів Бердянська, справа Бутрименка розглядається у Куйбишевському районному суді Запорізької області.

Наступне засідання відбудеться 28 лютого.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар