Олександрійську радіостанцію оштрафували за велику кількість російських пісень в ефірі

Ілюстрація thenation.com

Сьогодні, 9 лютого, за результатами позапланових перевірок радіомовників стосовно дотримання ними норм законодавства щодо трансляції української пісні в ефірі Національна рада застосувала штрафні санкції до олександрійської радіостанції “Маяк”.

Про це йдеться на сайті Національної ради.

Внаслідок перевірки було виявлено, що ТОВ «Телерадіокомпанія Маяк» 17 листопада 2016 року транслювало – 6% пісень державною мовою упродовж доби, 9% – із 07:00 до 14:00 і 4% – з 15:00 до 22:00.

Таким чином, Національна рада, відповідно до частини одинадцятої статті 72 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», оштрафувала радіостанцію “Маяк” на 4040 гривень.

Окрім того, штрафні санкції були застосовані до компаній УК «Телебачення і радіомовлення «Ютар» («KISS FM»), ТОВ «Телерадіокомпанія «Шансон» («Радио Шансон»), ТОВ Незалежної ТРК «Ірта» («ІРТА»), «Телерадіокомпанія «Скіфія» у формі ТОВ («Європа Плюс Дніпро»), ТОВ «Радіо «Нова хвиля» («М FM»), ТОВ «Телерадіокомпанія «Сімон» («Радио сто шесть и шесть»). До ТОВ «Телерадіовидавнича компанія «Мастер» («ВЕСТИ.РАДИО») штраф застосовано за недотримання квоти ведення програм і передач державною мовою. Штраф накладено у розмірі 5% суми ліцензійного збору.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар