На “Global Game Jam” команда Новопразького НВК отримала приз глядацьких симпатій

У Кропивницькому українські програмісти взяли участь у дводобовому всесвітньому геймерському марафоні з написання комп’ютерних ігор.

Цьогорічна тема хакатону «Хвилі». Кожен з учасників має своє бачення щодо реалізації проекту на цю тему. Під час презентації можна було побачити найрізноманітніші ігри від ігор віртуальної та доповненої реальності до настільних ігор з елементами програмування.

Особливу увагу приділили команді учнів Новопразького НВК Олександрійського району. Діти створили музичну гру з використанням конструктора LEGO Education і продемонстрували цілий оркестр роботів. Саме ця команда отримала і приз глядацьких симпатій. Також цікавою для глядачів виявилась гра, представлена учасниками громадської організації “СТЕМ-Альянс 4.0”, які використали для її створення найсучасніші розробки техніки, зокрема, керовану сонячну батарею, квадракоптер та інші пристрої, елементи яких були відповідно запрограмовані. Цей проект був відзначений грамотою наукового керівника Інституту проблем штучного інтелекту МОН України Анатолія Шевченка, спеціальним призом від ПАТ НВП “Радій” та окремим призом журі.

Переможцем хакатону стала команда з Харкова за створення гри “Rock a Wave”. Завдяки підтримці партнерів, українському оргкомітету вдалося нагородити команди, що посіли перші 7 місць цінними призами: квитками на закриті ІТ конференції, вартість яких становить від 300 до 1200$, планшетами та комплектами Raspberry, крім того деякі члени журі нагородили учасників у власних номінаціях. Також кращим з розроблених проектів надаватиметься підтримка інкубатору стартапів кластеру “ІТ-Альянс 4.0”.

Роботу учасників в українській локації оцінювало міжнародне журі, що складалося з представників США, Польщі, Швеції та України.

Нагадаємо, що у Кропивницькому проходив всесвітній конкурс з розробки комп’ютерних ігор “Global Game Jam”, на який з’їхалися понад 130 учасників з 8 областей України.

На прес-конференції до хакатону “Global Game Jam” заступник очільника області Сергій Коваленко повідомив, Кіровоградська обласна державна адміністрація готує проект інформатизації області “Електронна Кіровоградщина”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар