У Кропивницькому депутати відмовились зобов’язати виконавчі органи проводити тендери через “Prozorro” від 30 тис. грн

© Новинарня

Депутати міськради Кропивницького не підтримали пропозицію депутата Олександра Цертія, яка б зобов’язала усі державні виконавчі органи проводити закупівлі через систему “Prozorro” на суми від 30 тис. грн.

Цертій пропонував відмінити рішення виконкому від 9 серпня 2016 року №439. Тоді виконавчий комітет міськради Кропивницького на своєму засіданні  визнав таким, що втратило чинність його ж рішення від 18 грудня 2015 року № 658 про “Порядок застосування системи електронних закупівель“, яким міська влада встановлювала поріг для публічних закупівель у суммі від 30 тис. гривень.

Читайте також: Чому у Кропивницькому змінили умови державних електронних закупівель через “Рrozorro”

У міській раді стверджували, що скасували попереднє своє рішення, оскільки у ньому відштовхувались від Закону України “Про здійснення державних закупівель“, який наразі втратив свою чинність. Верховною Радою було прийнято ЗУ від 25.12.2015 № 922-VIII “Про публічні закупівлі“, у відповідність до якого і привели у міськраді свої нормативні документи.

Згідно діючого рішення, виконавчі органи міської ради керуються виключно законом “Про публічні закупівлі“, який зобов’язує замовників проводити закупівлі через систему “Prozorro” за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт – 1,5 мільйона гривень. А всі закупівлі, які вартують менше зазначених порогів, можуть і не проходити через “Рrozorro”.

Депутат Цертій вже декілька разів закликав депутатів повернутись до порогу у 30 тис. грн, але сьогодні це йому вчергове не вдалося.

За його пропозицію проголосували лише 13 депутатів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар