Завтра у Кропивницькому на лінію виїдуть два нових тролейбуси

тролейбус “Дніпро" Т-103 № 2542 на вулицях м. Дніпро / фото transphoto

Два тролейбуси, з двох десятків придбаних міською радою нових “рогатих”, можуть вже завтра, 21 грудня, виїхати на лінію.


Про це Першій електронній розповіли начальник управління транспорту Олександр Вергун та керівник КП “Електротранс” Олександр Луценко.

Очільник транспортного управління повідомив, що наразі у Кропивницький привезли 5 нових тролейбусів.

“Постачальник обіцяє виконати умови договору і до 31 грудня надати всі 20 тролейбусів”, – запевнив він.

За його словами, якщо не всі тролейбуси будуть надані до кінця року, згідно умов договору, до постачальника буде застосовано штрафні санкції.

Керівник КП “Електротранс” Олександр Луценко розповів, що після того, як машини привозять у Кропивницький, вони проходять тут ТО – 2 – транспортні засоби повністю готують до виходу на лінію.

“Усі механічні частини перетягуються, змащуються, перевіряється наявність масла в мостах. Після цього ми подаємо заявку до технічної інспекції трамвайно-тролейбусного руху у Запоріжжі, де кожній машині присвоюється номер. Згідно цього номеру, тролейбус отримує техпаспорт і техталон”, – посвятив у деталі керівник транспортного підприємства Олександр Луценко.

За його словами, два тролейбуси, на яких учора, 19 грудня, привезли Святих Миколаїв на акцію перед міськрадою, вже мають техпаспорти і техталони.

Читайте також: У Кропивницькому понад півсотні святих Миколаїв приїхали на нових тролейбусах

“Ми плануємо на цьому тижні вже запустити їх на лінію”, – наголосив керівник “Електротрансу”.

Олександр Луценко повідомив, що вже 21 грудня містяни зможуть скористатись послугами нових тролейбусів. Машини планують запустити на центральний маршрут №10.

Нагадаємо, 10 жовтня у системі публічних електронних закупівель “Prozorro” відбувся аукціон, яким було визначено переможця у тендері на поставку 20 нових тролейбусів у Кропивницький – ТОВ “ДУОТРАНС” з Дніпра. Підприємство виграло тендер з пропозицією 79 млн 785 тис. грн.

Тролейбуси “Дніпро” Т-103 – 12-ти метрові низькопідлогові модифікації тролейбуса “МАЗ” 103-Т, що з 2013 року складається в Україні з білоруських запчастин, на Південному машинобудівному заводі. Загальна пасажиромісткість тролейбусу – 100-108 чоловік, 25 з яких сидячих. Експлуатується в таких містах України, як Бахмут, Маріуполь, Дніпро та Запоріжжя.

Перші машини мали прибути до Кропивницького ще 15 листопада, але через проблеми з розмитненням запчастин на білорусько-українському кордоні, поставка тролейбусів затрималася.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар