СБУ Кіровоградщини попереджає, що Росія вербує українців

З лютого 2014 року проти України триває збройна агресія Російської Федерації, від якої постраждали мільйони наших співвітчизників.

Поряд із актами неприкритого насильства на тимчасово окупованих територіях Автономної республіки Крим, Донецької та Луганської областей, Росія застосовує й інші елементи гібридної війни. Одним із них є використання спецслужбами країни-агресора українців, які відвідують РФ .

Останнім часом наші громадяни стають об’єктами порушення прав і свобод спеціальними службами Росії. Фіксуються випадки затримання громадян України співробітниками Федеральної міграційної служби, Міністерства внутрішніх справ, Федеральної служби безпеки РФ за порушення режиму перебування з подальшими опитуваннями, вилученням паспортів, застосуванням методів морально-психологічного та фізичного тиску.

У подальшому зазначену категорію наших співвітчизників намагаються використати на шкоду Україні спецслужби РФ: направляють для збору інформації про місця дислокації і озброєння підрозділів та з’єднань Збройних сил, схиляють воювати у лавах бойовиків т.зв. «ДНР»/«ЛНР» та вчиняти інші дії задля розхитування соціально-економічної та суспільно-політичної ситуації в Україні.

У випадку, якщо Ви чи Ваші близькі та знайомі потрапляли у подібні кризові ситуації, Служба безпеки України просить повідомляти про це на телефони гарячої лінії УСБУ в Кіровоградській області за номером (0522) 36 13 06  або call-центру Служби безпеки України 0 800 501 482, за якими кваліфіковані фахівці нададуть Вам увесь спектр необхідної допомоги.

Прес служба УСБУ в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар