Учасники АТО на Кіровоградщині перекривають трасу через проблеми із виділенням землі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 13 грудня, учасники АТО Новоархангельського району перекрили трасу “Кропивницький-Умань”, адже вважають, що землі, зарезервовані для учасників АТО, були віддані в оренду підприємцю.

Загалом поблизу Новоархангельська для перекриття траси зібралися близько півсотні учасників АТО району.

“У одного підприєсмтва було 109 га землі і термін договору оренди уже закінчувався. На сесії райради прийняли рішення, що 32 га землі було зарезервовано за учасниками АТО. 20 листопада закінчився договір оренди. 21-го – ці землі знову були передані в оренду підприємству. А ці 32 га, які були для учасників АТО, вони пішли знову до нього. Нам ніхто не може дати відповідь, чому так сталося. У нашій адміністрації нам сказали, що вони нічого не вирішують. У ГУ Держгеокадастрі – така ж відповідь”, – прокоментував причини перекриття траси активіст зібрання, учасник АТО Михайло Хрипта.

АТОшники стверджують, що будуть перекривати трасу, поки не приїде уповноважена особа, у компетенції якої є надання землі учасникам АТО. Очікують представника з області, але готові спілкуватися з тими, хто зможе дати відповідь на їхні запитання.

У прес-службі Держгеокадастру Кіровоградщини запевнили, що військові Новоархангельського району будуть з землею. Відповідь Держгеокадастру подаємо без редакції:

“Дійсно, 2 грудня поточного року Головне управляння Держгеокадастру у Кіровоградській області поновило раніше укладені договори оренди земель сільськогосподарського призначення державної власності ПСП «Урожай», що на території Новоархангельської селищної ради. Відповідні накази прийнято на підставі поданих заяв та доданих до них договорів згідно з нормами чинного законодавства.

За заявами учасників АТО про надання дозволів щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства (дозволи на розробку проектів землеустрою), відповідні рішення (накази) не приймалися. Варто зауважити, що заяви від атовців надійшли пізніше клопотання від керівництва ПСП «Урожай» про продовження оренди.

Головне управління Держгеокадастру наголошує, що учасники АТО, які подали заяви, в обов’язковому порядку будуть забезпечені земельними ділянками на території Новоархангельського району за рахунок зарезервованих земель відповідно до вимог чинного законодавства.

Загалом від початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками у Новоархангельському районі бійцям видано 267 наказів про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на майже 512,3 га. Та 158 наказів про затвердження документації із землеустрою та надання земельної ділянки у власність. Проекти землеустрою затверджені на ділянки загальною площею понад 308,9 гектара”.

Ознайомившись із відповіддю Держгеокадастру, представники учасників АТО поїхали в райдержадміністрацію:

“Поїхали, щоб звірити цифри і перевірити, наскільки це все правда. Уже потім ми зможемо прокоментувати ситуацію”, – додав Михайло Хрипта.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар