Кропивницький брейк-дансер Kuzya: запрошення на світовий фінал – це вже велике досягнення для мене

Бі-бой Kuzya © Breaknuts Crew / Facebook

До найгучнішої події в світовому брейкінгу залишаються лічені дні. Третього грудня в японському місті Наґоя 16 найсильніших бі-боїв світу зустрінуться у битві за звання найкращого. Серед них – кропивницький брейк-дансер Олег Кузнєцов, відомий, як Kuzya.

Переможець Red Bull BC One отримає путівку до Undisputed – фіналу серії, яка охоплює найпрестижніші контести світу та збирає їхніх переможців.

Цього року контест повернувся до витоків. 15 бі-боїв отримали пряме запрошення до фіналу, і лише один з-поміж кількох десятків національних фіналістів складе їм компанію. Український бі-бой Kuzya вже отримав інвайт до головної битви року.

Нагадаємо, у травні Kuzya, переміг у фіналі світової першості з брейк-дансу Unbreakable Bboy Championship в категорії “один на один”.

Буде за кого вболівати і на Last Chance Cypher. Там за вихід до фіналу позмагається переможець українського фіналу Red Bull BC One бі-бой Pluto.

світовий фінал Red Bull BC One 2015 © Nika Kramer
світовий фінал Red Bull BC One 2015 © Nika Kramer

Напередодні фіналу в Наґої ми поспілкувалися з бі-боями та дізналися, чим вони планують здивувати суддів та конкурентів.

Kuzya, що для тебе означає прямий інвайт до світового фіналу?
Цей рік був супер-вдалим для мене в плані кар’єри. Все почалося з Unbreakable. Потім було ще кілька великих тус, на яких завжди хотілося виступити, себе показати. Також вдалося двічі з’їздити в Штати. Коли в Києві проходив національний сайфер, я приїхав туди, щоби взяти в ньому участь. Але за два дні до батлу мені написали: «Як дивишся на те, щоби приїхати до Японії на світовий фінал?» Я був у шоці! Радів і водночас не міг в це повірити.

Бути запрошеним на світовий фінал – це вже велике досягнення для мене
Kuzya

Для мене це хороша можливість показати себе. Я давно хотів потрапити туди, де потрібно якось по-жорсткому прокачати. А цього разу мені це навіть якось легко вдалося, адже зараз формат відбору став дуже непростим.

Бі-бой Kuzya © Nika Kramer/Red Bull Content Pool
Бі-бой Kuzya © Nika Kramer/Red Bull Content Pool

Що можеш сказати про склад цьогорічного фіналу? З багатьма бі-боями ти вже зустрічався на різних контестах.
Усі бі-бої сильні, всі в формі, всі круто прокачують. У кожного є шанси взяти перемогу. Склад зібрався дуже хороший. Буде цікаво!

Бі-бой Pluto © Nika Kramer/Red Bull Content Pool
Бі-бой Pluto © Nika Kramer/Red Bull Content Pool

Pluto, цього року формат відбору до фіналу буде дуже непростим. Як оцінюєш свої шанси?
Не берусь оцінювати свої шанси, тому що не знаю навіть половини учасників Last Chance Cypher. Але впевнений, що серед них є хороші та сильні бі-бої. Особисто для мене основними суперниками є найактивніші та досвідчені бі-бої з цього списку, але й інших не варто недооцінювати.

Хочу вкотре показати своїм опонентам, що я роблю свою справу. І роблю це краще, ніж вони
Pluto

Чим ти займався після перемоги на українському сайфері? Як тренувався та в яких контестах брав участь?
Після перемоги на українському сайфері я намагався без зайвої метушні тренуватися та потихеньку набирати обертів. Паралельно їздив на змагання до Франції, Росії Білорусі та Фінляндії. Брав участь в контестах, судив, давав майстер-класи. В цілому, нічого особливого, просто намагався тримати себе у формі.

Чи готувалися ви до світового фіналу якимось особливо чином?
Kuzya: Я намагався більше працювати на витривалість: біг, плавання, силові тренування. Останнім часом у мене було багато виїздів, тому цілеспрямовано готуватися не виходило. Можливо, в цьому є моя помилка, що не зміг якось розподілити час. Всього тренувався десь тижні три. Подивимось, що з цього вийде. Зараз розумію, що потрібно було тренуватися з подвоєною силою і краще організувати свій час.

Pluto: Я завжди багато тренуюся, незалежно від формату фестивалю чи його масштабу. Ну а до світового фіналу я намагався готуватися різними способами – починаючи від харчування та низки фізичних вправ закінчуючи тактикою та моральним настроєм.

Який результат для вас буде задовільним?
Kuzya:
Бути запрошеним на світовий фінал – це вже велике досягнення для мене. Буду намагатися якомога краще показати себе, прокачати музику, кайфувати від цього всього та отримати досвід, а там подивимося, як піде. На перемогу себе не налаштовую, як буде – так буде.

Pluto: Ситуації бувають непередбачувані, але якщо я зможу отримати задоволення від самого процесу – від музики, від глядачів і від атмосфери в цілому – то це принесе хороші результати.

Бі-бой Kuzya © Breaknuts Crew / Facebook
Бі-бой Kuzya © Breaknuts Crew / Facebook

Чим плануєте здивувати суддів та суперників?
Kuzya: Складно сказати. У мене є кілька нових штучок, буду більше фрістайлити. Буду вичавлювати з себе енергію по-максимуму. Останнім часом зрозумів, що до своїх виходів потрібно давати побільше енергії, більше запалу та вогню. Постараюся якомога краще прокачати танцпол. Якихось таємних задумів і особливих планів у мене немає.

Pluto: Я не збираюся когось дивувати, просто хочу вкотре показати своїм опонентам, що я роблю свою справу. І роблю це краще, ніж вони.

Всі учасники світового фіналу Red Bull BC One

На наведеній карті ти можеш ознайомитися з профайлами усіх учасників світового фіналу. Тут ти знайдеш потужні виходи, найвищі досягнення та хайлайти кар’єри. Знайомся с 15 фіналістами та готуйся до найпотужнішої брейкінг-битви року!

джерело: redbull.com

Поширити:

Залишити коментар:

коментар