Поблизу Кропивницького пропонують створити міжнародний аеропорт на базі військового аеродрому

У рамках проєкту World Trade Center Kyiv чиновниця ОДА Світлана Лобанова представила інвестиційні проєкти Кіровоградщини. Зокрема, поблизу Кропивницькому пропонується створити Міжнародний аеропорт на базі військового аеродрому в Канатовому.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт Крила.

За її словами, обласна влада активно працює над створенням технопарку “FlightCity 4.0”, ініціатором якого виступає Льотна академія НАУ та ГО “Кластер ІТ-Альянс 4.0”. У рамках технопарку планується створити індустрію з розроблення, випробування, сертифікації та виробництва безпілотних літальних апаратів, центр робототехніки, центр тренажерів і електронних засобів навчання (віртуальна і доповнена реальність).

Також в обласні владі вважають, що в умовах активного розвитку бізнесу, а також для створення сприятливих умов роботи інвесторів у Кіровоградській області є гостра потреба у відновленні авіаційного сполучення з іншими регіонами України та іншими країнами.

У зв’язку з цим, в Кіровоградській області ініціювали впровадження проєкту “Міжнародний аеропорт цивільної авіації Канатово”.

438487b12eb3be92629653ca1f12a0ca.jpg

Раніше аеродром “Канатово”, який розташований поблизу Кропивницького, був авіаційну базу ВПС СРСР. Забезпечував навчальний процес в училищі. Після його розформування в 1960 році на аеродром передислокували 190-й винищувальний авіаполк із Буялика. Полк послідовно мав на озброєнні винищувачі МіГ-17 (з 1960 р), МіГ-21 (з 1968 р), МіГ-23 (з 1980 р). У серпні 1986 року 190-й ІАП був перекинутий з Канатово в Демократичну Республіку Афганістан.

10 липня 1987 року зі складу ВПС Південної групи військ (Угорщина) на аеродром Канатово перебазувався 727-й гвардійський Черкаський ордена Богдана Хмельницького бомбардувальний полк (БАП), озброєний літаками Су-24М. Полк увійшов до складу 32-ї бомбардувальної авіаційної дивізії 24-ї повітряної армії Резерву Верховного Головного Командування. З 1992 року полк увійшов до складу ВПС України, зберігши почесні найменування і нагороди, але змінивши свій номер на 44-й. У 2004 році 44-ї бап ВВС Україна було розформовано, а з 30 бомбардувальників Су-24М приблизно 10-12 літаків були включені до складу 7-го БАП в Старокостянтинові, а решта передані на бази зберігання авіатехніки в Миколаєві, Білій Церкві, Луцьку.

Зараз там базується військова частина, а аеродром “Канатово” є власністю Міноборони.

Нагадаємо, Кіровоградщина представила міжнародним інвесторам проєкти на 280 млн доларів.

Читайте також: Які проєкти за гроші ДФРР реалізовуватимуть на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар