Трасу Кропивницький – Миколаїв планують повністю відремонтувати до кінця 2020 року

© САД

Трасу Н-14 “Кропивницький – Миколаїв”, яку водії називають пекельною через повну відсутність асфальту і ями у півтора метра завглибшки, почали ремонтувати. Наразі повністю відремонтували відрізок від Кропивницького і до межі Миколаївської області. А от з 70 кілометрів миколаївського бездоріжжя зробили менше третини.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляє Перша електронна газета.

Керівник проєкту реконструкції дороги Олександр Шилюк переконує, що до кінця 2019 року на цій ділянці зроблять понад 13 кілометрів бетонної дороги. Зі свого боку, у миколаївському облавтодорі також планують відновити дорогу до кінця наступного року. Але для цього потрібне достатнє фінансування, кажуть дорожники.

“Потрібно близько 1 мільярд 600 тисяч гривень. Думаю, що до кінця місяця буде зрозуміло що із фінансуванням капітального ремонту цієї дороги”, – зазначає заступник начальника служби автомобільних доріг у Миколаївській області Михайло Ганич.

Водії, які уже кілька місяців полями об‘їжджають ділянку, яка ремонтується, оптимізму шляховиків не поділяють. Бо, мовляв, решта шляху це дорога в нікуди.

“Пів літа роблять на цій ділянці 13 кілометрів, а ще 20 кілометрів до Єланця, скільки будуть робити?”, – зауважує один із водіїв.

Ремонту цієї траси численними акціями протесту домоглися жителі села Возсіятське. Люди з року в рік по кілька діб блокували рух транспорту аби звернути увагу урядовців на жахливий стан дороги. Зрештою цього року на реконструкцію виділили мільярд гривень і робота закипіла.

Читайте також: Уздовж траси Кропивницький – Миколаїв висадять більше 1000 дерев

Поширити:

Залишити коментар:

коментар