Суд вирішив закрити кропивницьке підприємство – люди протестують

© Facebook Оксанаи Чиканчи

9 та 12 серпня у Кропивницькому виходили на акцію протесту працівники місцевого лако-фарбного заводу “Прогрес-2010”. Діяльність  підприємства паралізовано рішенням Печерського райсуду.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Оксана Чиканчи, інформує Перша електронна газета.

Ситуацію коментує директор підприємства Віктор Очкала:

“10.08.2019 Печерський райсуд міста Києва прийняв дві ухвали. Обидві практично однакові: згідно першої з них, накладено арешт на податкові рахунки підприємства, тобто “Прогрес-201″0 тепер не зможе вести податкові накладні, а це божевільні штрафні санкції. Тобто ми просто не зможемо працювати. А друга ухвала зупинила розрахункові рахунки виробництва – всі операції від виплати людям зарплати і до закупівлі сировини. Завод зупиняється і, якщо жодних позитивних рішень не прийме Апеляційний суд, – шансів на роботу у 162 наших працівників вже не залишиться”.

fb00e98bd9c32325ecbb42ee5a787e5b.jpg

Чому ж суддя Сергій Вовк (відомий на всю Україну своїми скандальними, зокрема завідомо неправосудними рішеннями) прийняв таку  ухвалу? Спочатку надійшло відповідне подання від генпрокуратури – прокурора Якубця, у якому він об’єднав 50 підприємств України, включаючи “Прогрес-2010”. Підприємство звинуватили у відсутності робочої сили, складів, офісів, сировини тощо. Тобто у фіктивній роботі.

“Звичайно, все це повна маячня та брехня. Наш завод – це 162 штатних робітника, підприємство постійно працює з 2010 року, має велику виробничу територію, діючі цехи, склади, офіс. Маємо законний дозвіл на початок роботи, є акти перевірок усіх фіскальних служб (остання з них була в травні 2019, є журнал цих перевірок і всі документи). Маємо договори на постачання газу, води та іншого з відповідними службами. У нас – сертифікована лабораторія.

Згідно постанови Кабміну, ми входимо до переліку підприємств, яким дозволено отримати за квотою сировину лако-фарбового напрямку, зокрема, КСІЛОЛ. Ми його вже отримали біля 25 тонн і використовуємо у виробництві, – каже Віктор Очкала. – Окрім цього, на нашому підприємстві ще у травні 2019 наказом головного управління ДФС Кіровоградської області створено спеціальний податковий пост. Тобто, у нас ПОСТІЙНО присутній представник податкової адміністрації, який безперервно контролює рух продукту на виробництві, щоразу фіксує відпускання товару і все, що вважає за потрібне. І потім складає для ДФСУ звіти”.

2f4bef99c4556f07580848987e89bd32.jpg

Як відреагували працівники “Прогрес-2010” на таке судове рішення?

Робочі висловили протест, готові їхати до Києва разом із продукцією, яку виготовляють. Вони готові довести будь-кому, що реально працюють і підтримують дії керівництва щодо подання на апеляцію в цьому питанні.

Люди вимагають, щоб це явно несправедливе рішення скасували. Вони підписались на плакатах, які тримали в руках під час протестних акцій 9 та 12 серпня в Кропивницькому.

Наступне судове засідання по справі відбудеться в Києві 14 серпня.

“Дуже сподіваємося, що суд врахує наші чіткі докази та документи, які підтверджують факт активної роботи “Прогрес-2010″ та наявність працівників на ньому. Повеземо до суду трудові книжки, особисті справи, штатний розклад та інші документи, щоб судді побачили, що дійсно персонал є. Ну а те рішення є неправомірним і абсолютно не відповідає дійсності,” – підсумовує директор підприємства Віктор Очкала.

7579af4acd685330d6abf30abe3e8fac.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар