Підприємці з Кіровоградщини ухилялися від сплати 6 млн грн податків з продажу горіхів

© pixabay.com

Викрито групу, яка, експортуючи товари за кордон, ухилялася від сплати податків до державного бюджету на суму понад 6 млн грн. Група мала офшорні зони та працювала з імовірно фіктивними підприємствами-нерезидентами.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Вказана група осіб здійснювала експорт  волоських горіхів до Туреччини, Іраку, Єгипту, Мексики, Іспанії та інших країн по заниженим цінам, без відображення проведених операцій у податковому та бухгалтерському обліках. А до контролюючих органів для перетину митного кордону надавала підроблені пакети документів, зокрема сертифікати походження товарів. Виручка в іноземній валюті приховувалася.

Загальний обсяг операцій по суб’єктам господарювання, які входили до «центру мінімізації митних платежів», минулого року перевищив 43 млн. грн.

В результаті проведених у членів групи обшуків вилучено різноманітні печатки, бланки міжнародних товарно-транспортних накладних, гроші, а також чорнові записи діяльності та комп’ютерна техніка. Наразі сторона обвинувачення звернулась до суду щодо накладення арешту на вилучене майно.

Досудове розслідування триває, яке здійснюється співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Нагадаємо, підприємства Кіровоградщини заплатять понад 17 млн грн за порушення умов праці.

Читайте також: Суд вирішив закрити кропивницьке підприємство – люди протестують

Поширити:

Залишити коментар:

коментар