Кропивницькі громадські активісти закликають підтримати петицію про прийняття бюджетного регламенту

© pixabay.com

На сайті “Єдина система місцевих петицій” з’явилась електронна петиція, у якій громадські активісти закликають міську раду Кропивницького прийняти бюджетний регламент. На думку активістів, бюджетний регламент регулюватиме процедуру обговорення, розгляду й затвердження міського бюджету.

Ініціаторами петиції є ГО «Центр медіарозслідувань “Прозоро», яка в рамках реалізації проекту «Кропивницький: шлях до 100» вже встигла домогтись від місцевої влади прийняття ряду рішень направлених на підвищення прозорості та підзвітності в роботі муніципалітету.

У петиції активісти закликають посадовців розробити та прийняти регламент, який регулюватиме процедуру обговорення, розгляду й затвердження міського бюджету. Донині Кропивницький лишається одним із міст, де досі не запроваджено громадські обговорення бюджету, що стане можливим з прийняттям бюджетного регламенту. Подібні проекти апробовані, а головне мають результати у таких містах як Суми, Вінниця, Луцьк та ін. Бюджетний регламент, на думку активістів, може стати дієвим інструментом впливу на бюджетні процеси міста.

«Сьогодні ми можемо запустити вже відпрацьований на практиці механізм громадського впливу на формування бюджету міста. Більше того, такий регламент не лише дасть змогу містянам брати активну участь у розробці бюджетної стратегії міста, але й убезпечить раду від безконтрольного «заговорювання» проекту головного фінансового документу Кропивницького. Наразі наше головне завдання – дати старт розробці бюджетного регламенту», – наголосив голова ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро» Павло Лісниченко.

Електронну петицію зареєстровано 22 серпня. Відповідно до порядку розгляду електронних петиції, що діє у Кропивницькому, петиція має набрати 450 підписів для подальшого її розгляду у виконавчих органах міста.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Довідка: Проект “Кропивницький: шлях до 100” здійснюється у рамках проекту «Розбудова прозорості в містах України», що реалізує українське відділення глобальної мережі Transparency International за кошти Фонду демократії ООН (UNDEF). Головним завданням співпраці міської ради й активістів у рамках вказаного проекту стало підвищення позиції Кропивницького у рейтингу прозорості 100 найбільших міст України, упорядником якого є Transparency International.
УСІ ЗГАДУВАННЯ ПРО ПРОЕКТ У ФЕЙСБУЦІ МОЖНА ЗНАЙТИ ЗА ХЕШТЕГОМ #‎шлях_до_100‬ ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Поширити:

Залишити коментар:

коментар