8 мільйонів євро на безпеку руху: міськрада Кропивницького хоче залучити європейський кредит

© vz.ua

Міськрада Кропивницького дала свою згоду на участь у проекті Європейського Інвестиційного Банку “Безпека дорожнього руху в містах України”. Наше місто матиме змогу залучити для цих потреб вигідний кредит у розмірі 8 мільйонів євро.

Таке рішення, сьогодні, 29 березня, ухвалили депутати міськради.

Цим міська влада засвідчила свої наміри на участь у проекті, повідомляє Перша електронна газета.

Як повідомив під час засідання сесії міський голова Андрій Райкович, існує велика можливість залучення цього кредиту у Кропивницький.

“Для цього треба зробити заявку, після цього треба розробити бізнес-наміри, показати, як ми хочемо розбудувути нашу дорожню інфраструктуру. Це і світлофорні об’єкти, і тротуари. Як мені дали роз’яснення, це і магістральні дороги, шляхопроводи”, – наголосив міський голова.

За його словами, у разі залучення цього кредиту Європейського Інвестиційного Банку, місто отримає 8 мільйонів євро за умов 2% річних з 5-річним відтермінуванням оплати.

Нагадаємо, міська влада також працює над залученням 282,5 млн грн кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку для реконструкції діючих тролейбусних мереж, будівництва 12,5 км нових тролейбусних ліній та закупку ще 20 нових тролейбусів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар