Зарплати, вінки, комуналка: на що просять грошей громадські організації Кіровоградщини

У Кіровоградській ОДА на п’ятницю, 24 листопада, заплановане проведення засідання комісії, що розглядатиме конкурсні документи громадських організації ветеранів та осіб з інвалідністю на отримання фінансування з обласного бюджету у 2018 році.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на Центр медіарозслідувань “Прозоро”.

На фінпідтримку з бюджету для своєї статутної діяльності претендують 11 організацій. Загальний обсяг коштів, які просять ГО з обласного бюджету, становить близько 1,5 млн грн. Здебільшого у кошторисах прописано адміністративні витрати, як-то друк, канцелярія, оренда приміщень, комунальні послуги, оренда транспорту і зарплати чи матеріальні заохочення. Не всі ГО прописують навіть реалізацію соціальних проектів.

Серед таких ГО “Кіровоградська обласна організація “Організації ветеранів України”. Вона проситиме найбільший обсяг коштів – 435,8 тис. грн, з них тільки половина очікується спрямувати на статутну діяльність. Цікаво, що подані у першому пункті розрахунки потреби коштів на канцелярські витрати, друкарські вироби, транспортне обслуговування заходів та матеріальне заохочення постійних представників не співпадають із загальною сумою грошей, на які претендує ГО.

Серед витрат, що запланувала на наступний рік обласна Організація ветеранів України, добові делегатам з’їздів, погашення транспортних витрат, зарплатня суддям, які допомагатимуть із організацією дозвілля ветеранів, ритуальні послуги.Тільки на планування своєї роботи та підведення підсумків діяльності ГО розрахувала понад 40 тис. грн.

А от Кіровоградська обласна організація інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів ′′Союз організацій інвалідів України′′ проситиме з обласного бюджету зарплатню для своїх працівників. За розрахунками, потреба у зарплаті для 5 працівників цієї ГО становить 209,5 тис. грн. Загалом же організація подала документи на потребу в сумі 297,1 тис. грн.

Паливно-мастильні матеріали для поїздок на екскурсії та змагання за кошти обласного бюджету наступного року хоче профінансувати Громадська Спілка “Рада учасників бойових дій, інвалідів війни, членів сімей загиблих та волонтерів ‘′Патріот′′. Сума, на яку розраховують, 33,5 тис. грн.

Близько 10 % кошторису, що подала на конкурс Кіровоградська філія Громадської організація “Українська асоціація інвалідів АТО”, планується витратити на закупівлю вінків і квітів для вшанувань. Загалом організація порахувала свою потребу на наступний рік в розмірі 158,5 тис грн.

Як пояснила Центру медіарозслідувань “Прозоро” начальник відділу комунікацій та консультацій з громадськістю управління комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Голота, на що отримають організації гроші з обласного бюджету вирішуватиме конкурсна комісія. Чітко визначеного обсягу коштів на підтримку ГО на 2018 рік в обласному бюджеті не передбачено. Однак згідно “Порядку використання коштів обласного бюджету для надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів і ветеранів…”, надання фінансової підтримки громадським організаціям (крім УТОГа та УТОСа для організацій невиробничої сфери) для здійснення ними статутної діяльності в розмірі не більше 20 відсотків загального обсягу бюджетних коштів передбачених за відповідною бюджетною програмою. Одночасно конкурсна комісія аналізує ефективність витрачання коштів попередніх років, якщо ГО отримувала їх раніше.

Обов’язковою умовою для отримання співфінансування з обласного бюджету, наголосила Світлана Голота, є забезпечення організацією своєї діяльності власними ресурсами на рівні 25%.

Детальніше ознайомитись зі списком ГО та їх розрахунками можна нижче.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар