Сміттєпереробний завод у Кропивницькому планують збудувати за один рік

Ілюстрація ukr.obozrevatel.com

Міська рада Кропивницького своїм рішенням надала дозвіл на відведення по вулиці Аджамській товариству з обмеженою відповідальністю «ЕКОБЕЗПЕКА-К» земельної ділянки площею 10 Га, відомої як місце захоронення радіоактивних відходів на околиці міста для будівництва сміттєпереробного заводу. Будівництво прогнозують завершити за 1 рік.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт міськради.

Визначена територія належить до земель під відкритими розробками, шахтами, кар’єрами, торфорозробками та відповідними спорудами. Ділянка передається в оренду на 49 років.

Інвестором будівництва виступить хорватська компанія «Tehnix», загальний обсяг інвестицій оцінюється у 17 мільйонів євро, а будівництво прогнозується завершити за один рік. Необхідне устаткування для будівництва надасть компанія –інвестор, а фінансуватиме будівництво Хорватський банк реконструкції та розвитку (Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR).

Компанія «Tehnix» позиціонує себе як лідера в галузі екологічної промисловості, виробника обладнання та машин для захисту навколишнього природного середовища. Компанія виступає партнером реалізації проектів у Великобританії, Франції. Норвегії, Греції, Об’єднаних Арабських Еміратах, Болгарії, Швейцарії, Польщі, білорусі, Люксембурзі. Росії та багатьох інших країнах світу. Подібний проект компанія «Tehnix» почала цьогоріч втілювати у життя в Черкасах.

За попередніми даними, на заводі буде здійснюватися переробка харчових відходів та сортування вторинної сировини. На виході планується отримувати горючу фракцію (RDF-паливо: подрібнене й спресоване у гранули або брикети сміття- його використовують для опаленні виробництв або ж спалюють у печах цементних і металургійних заводів)– 35%, компост – 25% та пресовані матеріали для подальшої переробки (метал, пластик, папір) – 40%.

Розглядається також варіант зведення в комплексі зі сміттєпереробним заводом і електростанції на сонячних батареях. Орієнтовно, на підприємстві буде створено 160 робочих місць.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар